Gość eNcoM Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Płytka sterująca centralnym padła (znaczy już taka była przy zakupie) wymontowałem ją i myślę nad zakupem alarmu z centralnym ale nie wiem czy moje siłowniki są dobre ?? Czy podczas doprowadzenia napięcia do kostki w któreś piny siłowniki będą się otwierać i zamykać (chodzi o kostki które dochodzą do płytki oryginalnego centralnego) Do tego chciałbym je sprawdzić bez zdejmowania boczków bo na to potrzeba juz trochę czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bober85 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 1) jeśli chcesz sprawdzić same siłowniki czy są sprawne, to wystarczy podłaczyć je pod +12V (jeden przewód) a drugi do masy TYLKO NA MOMENT!!!, bo jeśli sie orientujesz, to impuls wyzwalania centralnego zamka trwa ok.0,3s, więc naprawdę wystarczy dotknąć przewodem do zasilania i już widać czy siłowniki żyją. Odwrotne podłączenie spowoduje odwrotną prace siłowika (zamknięcie lub otwarcie w zależności w jakim znajduje sie stanie, zresztą to nie istotne). 1A) Mówiąc siłowniki masz na myśli fabryczne siłowniki czy już są tam jakieś dołożone nie fabryczne. Bo jeśli masz fabryczne to tak naprawdę w drzwiach kierowcy nie ma siłownika, tylko przełącznik który daje impuls (przy przekręcaniu kluczykiem zamka), do zamknięcia reszty zamków.Wniosek=trzeba dołożyć jeden siłownik, który możesz podpiąć pod alarm (z wbudowanym sterownikiem) i powinno wszystko grać. Zrobiłem u siebie tak samo. 2) Jeśli chcesz dokupić alarm i pominąć uszkodzony sterownik centralnego, to nie ma z tym problemu. Wystarczy ze kupisz sobie alarm z wbudowanym sterownikiem wewnątrz alarmu, pod który bezpośrednio podłączasz siłowniki. Jest ich pełno np. na allegro.pl. Poszukaj i zobacz co tam oferują. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eNcoM Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Dzieki za kompetydium gdy tylko będę miał chwilkę to zajrzę i odpowiem co i jak JESZCZE RAZ DZIĘKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Tylko ostrożnie z nimi, mi jeden odmówił posłuszeństwa przez takie próby a drugi już był zepsuty i musiałem założyć uniwersalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eNcoM Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Witam kupiłem sterownik master + alarm z centralnym i mam pytanko zwykłe siłowniki mają 2 kable w masterze jest ich 5 niebieski - do reszty siłowników zielony - do reszty siłowników czarny - masa zostają: biały brązowy gdzie je mam podpiąć jakoś nie wiem gdzie się podłączyć do centralki powinny dochodzić tylko 2 kable czy tam mam podpiąć biały i brązowy z mastera bo jak dobrze rozumiem to master będzie sterować resztą sterowników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 o centralki powinny dochodzić tylko 2 kable czy tam mam podpiąć biały i brązowy z mastera bo jak dobrze rozumiem to master będzie sterować resztą sterowników Prawdopodobnie to standard, połącz przewody siłownika MASTER do centralki: BIAŁY - odryglowanie BRĄZOWY - zaryglowanie :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eNcoM Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Prawdopodobnie to standard,połącz przewody siłownika MASTER do centralki: BIAŁY - odryglowanie BRĄZOWY - zaryglowanie :one: Dzięki właśnie tak myślałem zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.