Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K10] Psaek

Gość lostlast
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

:029:

natomiast mam problem nietylko z paskiem jak i z calymi kablami od radia ,wloncznika dmuchawy

oki zaczniemy o paska

kto wie jak zmienic pasek bo rano jak odpale moja micre to strasznie piszczy musze przygazowac zeby przestalo

teras troche odmuchawie napisze jest tam skala od 1 do 4

1,2 i 3 niedziala dopiero jak wloncze na 4 zaczyna dzialac

rozebralem ten wloncznik wyczyscilem ale problem nieznikl

lipa dalej to samo

teras cos o kablch

jak kupilem moja micre to sie przerazilem wiedzialem ze jest troche popsuta ale co sie nierobi dla super autka

wrzyskie kable byly pourywane od tylniej szyby od radia zapalniczki

a nadomiar zlego ktos kiedys muszial tam kombinowac od tylniej szyby te kable byly polonczone dokupy i podpiente pod zapalniczke

znalazlem problem ztym i inne zgubione kable ale niejestem znimi pewny i kable naprawilem ale niepodlonczylem bo niejestem pewny sa tam 4 kable 2 sa kolorowe to bylo latwo ale te nastempne 2 byly identyczne ´(bialy i czarnymi kreskami)

i jesli ktos ma schemt tych kabli byl bym wdzieczny

a teras mam cos zadziawiajacego jesli moja mikra stio jakies 24g bez odpalenia lub strasznie zimna jest i nienacisne raz chociasz padalu gazu to nieodpali

a jak nacisne przed odpaleniem pedal gazu to odpali za jednym przekreceniu stacyjki doslownie 1s(bez zadnych bybybyby tylko wrrrrruuuum)

blagam pomuszcie mi stym

zapare dni umieszce fotki mojego cacka

[ Dodano: Sro 09 Sty, 2008 23:27 ]

kto wie jak naprawic lapke rezerwy

bo nieswieci mi sie i dostalem niespodziaanke na trasie

tank byl pusty muzialem pchac moje cacko 1,5km do cpn

poraszka ale zalalem zupe i poszedl jak perszynk

gdzie moze wina stac zarowka przepalona czy cos innego

pierwsze micra k10 ma ssanie uruchamiane poprzez 2 lub 3 krotne nacisniencie pedalu gazu do podlogi przed odpaleniem

po drugie

niema lampki rezerwy wogle !!

a co do tych kabli to tylko przeklnoc tego kto tak spieprzyl cos co jest niezawodne i proste :diabel2:

pozdrawiam :D

[ Dodano: Sro 09 Sty, 2008 23:58 ]

pasek albo wymienic albo naciognoc alternatorem chyba ze jest juz sztywno to kupic nowy jest niedrogi a problem zniknie i aku bedzie naladowany :kosci:

Do tego co BaSsGrU odpowiedział:

niepodlonczylem bo niejestem pewny sa tam 4 kable 2 sa kolorowe to bylo latwo ale te nastempne 2 byly identyczne ´(bialy i czarnymi kreskami)

i jesli ktos ma schemt tych kabli byl bym wdzieczny

Ściągnij sobie serwisówkę i szukaj po kolorach ;)

-> Micra Service Manual - do pobrania

Ogólnie polecam zapoznanie się z zawartością Forum, by w przyszłości nie dublować tematów tylko dopisywać się w istniejących wątkach, bo moderatorzy tego nie lubią :D;)

tam wrzysko to na emula jest nieuzywam tego

to nieras moze byc karalne sciagania stego

a jak poznac wtedy kiedy benzyny brak

a mam podobnego nisana wyglada identycznie wedlug farby i wsierodku tylko niemam obrotomieza

dzieki za pomoc

tam wrzysko to na emula jest nieuzywam tego

to nieras moze byc karalne sciagania stego

Nie gadaj głupot tylko sobie ściągnij tego manuala ;)

a jak poznac wtedy kiedy benzyny brak

jedyne co to, że zaczyna szarpać autem :D

U mnie jak wskazówka jest na samym dole to jeszcze teoretycznie na tym paliwie mógłbym przejechać 30-40 km.

a mam podobnego nisana wyglada identycznie wedlug farby i wsierodku tylko niemam obrotomieza

mój tez nie miał jak go kupiłem ;)

Przepraszam za OT ale ku...... lostlast czy nei możesz pisać swoich postów w wordzie i poprawiać błędów, przez takich jak Ty za 5 lat nie będę potrafił napisać poprawnie żadnego słowa.

Żeby zdjąć pasek, musisz zluźnić napinacz paska (zazwyczaj alternator) zdjąć pasek, założyć nowy, napiąć napinacz, ot i cała historyja

Przepraszam za OT ale ku...... lostlast czy nei możesz pisać swoich postów w wordzie i poprawiać błędów,

wystarczy zainstalować nowego Firefoxa (z polskim słownikiem) ;)

:!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!:

:!!: katastrofa jest robie bledy i maktos do tego problem niech nieczyta :!!:

:!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: :!!:

a dzieki za wasza pomoc znalazlem te opisy ale czy nieidzie inaczej tego scagnac

bo trzeba po jednej stronie a to kupa czasu

:kosci: a mialbys chec zobaczyc jakie kable ida do popielniczki :kosci:

:!!: niemam gdzie nawi podlonczyc :!!:

Jak chcesz robić błedy to załóż sobie bloga www.błendy.one.pl i tam sobie pisz a nie na publiczym forum, jeżeli chcesz tu piasać to zastosuj się to zasad ortografii zawatrych w moim poptrzednim poście i wypowiedzi '08mimier'a. Jeżeli nie to pisz na początku swoich postów, żeby czytali go tylko analfabeci.

Ja np nie podejrzewam, że czytany przeze mnie post będzię napisany z błedami tak cholernymi.

Ku.... nie "nawi" a navi i nie "podlonczyc" a podłączyć !!

Ile Ty masz lat, bo wnioskuję, że jakieś 6 góra 7

gabar5, zwróć uwagę skąd kolega jest,wielu chciałoby władać obcym językiem chociaż tak.

[ Dodano: Sob 12 Sty, 2008 00:51 ]

musisz zluźnić napinacz
Zluzować lub inaczej poluźnić, profesorze Miodek

[ Dodano: Sob 12 Sty, 2008 01:00 ]

Jak wiadomo znikomy procent społeczeństwa nie popełnia żadnych błędów w pisowni.Ja niestety też się nie zaliczam do tego wąskiego grona ,dlatego też dajmy sobie spokój z pouczaniem co do stylu i pisowni,skupmy się na kontekście i na tym co ktoś chce nam przekazać.Przepraszam za odbieganie od tematu ,ale mnie wk....ia czepianie się kogoś za to jak pisze a nie za to co pisze :/

[ Dodano: Sob 12 Sty, 2008 01:18 ]

Jak wiadomo znikomy procent społeczeństwa nie popełnia żadnych błędów w pisowni.Ja niestety też się nie zaliczam do tego wąskiego grona ,dlatego też dajmy sobie spokój z pouczaniem co do stylu i pisowni,skupmy się na kontekście i na tym co ktoś chce nam przekazać.Przepraszam za odbieganie od tematu ,ale mnie wk....ia czepianie się kogoś za to jak pisze a nie za to co pisze :/

Jak chcesz robić błedy to załóż sobie bloga www.błendy.one.pl i tam sobie pisz a nie na publiczym forum, jeżeli chcesz tu piasać to zastosuj się to zasad ortografii zawatrych w moim poptrzednim poście i wypowiedzi '08mimier'a. Jeżeli nie to pisz na początku swoich postów, żeby czytali go tylko analfabeci.

Ja np nie podejrzewam, że czytany przeze mnie post będzię napisany z błedami tak cholernymi.

Ku.... nie "nawi" a navi i nie "podlonczyc" a podłączyć !!

Ile Ty masz lat, bo wnioskuję, że jakieś 6 góra 7

no gabar5 , forum nie jest od wypowiadania sie na temat ortografi tylko na temat aut i takie wypowiedzi prowadzą do zejścia z tematu. a nasze forum narazie nieprowadzi akcji pisz poprawnie .

a co do nawigacji to mozesz wziąć plus od akumulatora a mase z karoseri , tylko wtedy pamiętaj aby na kablu od akumulatora bezpiecznik zainstalowac ;]

pozdro

a dzieki za wasza pomoc znalazlem te opisy ale czy nieidzie inaczej tego scagnac

bo trzeba po jednej stronie a to kupa czasu

ale przejdź na ostatnią stronę w podanym przeze mnie temacie i są tam podane linki jak na dłoni ;)

dzieki za obrone

bo jak ja paczalem te kable od popielniczki sa 2 jeden czarny i biale pasli i czerwony z bialymi paskami#

ale jak wlanczam mikrusie to niema tam produ

a od radia dobry kabel by byl do popielniczki

i jak bym piscil kabel od akumulatora to jaki biespiecznik zalozyc na ile wolt

lostlast, Wysłałem Tobie całą serwisówkę w nocy,masz ją na poczcie.Zrób z niej użytek i niech Ci służy.(umieść wszystkie części w jednym folderze i rozpakuj RARem)

lostlast, Sam nad tym dumam od dłuższego czasu.trzeba po prostu śledzić tematy i coś wpadnie do głowy.Jak mi coś zaświta to dam Ci znać :one:

a moze wie ktos gdzie bym dostal tanio kable do micry

standardowo pozostaje szukać na szrotach albo na allegro ;)

lostlast, To pozostaje Allegro,można zamówić i często wysyłają za granicę,bo tam gdzie jesteś pewnie policzą jak żyd za matkę :D

jest maly problem na alegro niema tych kabli

[ Dodano: Pon 14 Sty, 2008 14:29 ]

rys kabli co mam popsute#

tam gdzie radio tam jest majenczyna kabli z niekturymi sie uporalem ale i tak poczebuje na navi zeby miec w nim prad

paczalem czyby nielepiej puscic inny kabel ale to niewyglada dobrze wiele czeba otwierac i dzubac dla 1.kabelka

[ Dodano: Pon 14 Sty, 2008 16:47 ]

jak mam zalozyc profil jak niektuzy tu maja o swoim autku