Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Niskie ciśnienie w przednich spryskiwaczach !

Gość fiurkow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam problem z niskim ciśnienie w przednich spryskiwaczach jak to naprawić ? Ponoć nagromadził się jakiś syf w przewodach jeśli tak to jak to usunąć ! Aha wiedzie może jak się wyciąga z maski te małe dysze ?? POZDRAWIAM

Weżyki można zawsze kupic nowe- małe koszty. Dysze w masce przeczyscilełem szpilka a ustawailem igłą:D Zajżyj do zbiorniczka moze na dnie pływa jakis syfek

Pozdr

Niedawno przerabiałem ten temat... U mnie pomogło przedmuchanie dysz sprężonym powietrzem(zacznij od tego),możesz to zrobiś nawet nie wyciągając dysz .... Pozdrawiam Ronin00

Weżyki można zawsze kupic nowe- małe koszty. Dysze w masce przeczyscilełem szpilka a ustawailem igłą:D Zajżyj do zbiorniczka moze na dnie pływa jakis syfek

Pozdr

No dobra ale jak sie dostać do niego ? z góry widać tylko główkę zbiorniczka i tyle ! Kupiłem nie dawno nissana i jestem z tego zielony !

Gość Achtung Sunny

Najlepiej przerobić sobie spryskiwacze tak aby dysze były na wycieraczkach ja tak miałem w poprzednim autku i o niebo było lepiej niż dysze na masce.Nie ma kłopotu z ustawianiem i lepiej myje szyby.

w lecie postanowilem zaoszczedzic i kupilem koncentrat plynu do spryskiwaczy dobrej firmy...rozrabialem i po miesiacu zaczely sie problemy ale nie skojarzylem, kupilem spryskiwacze na szrocie wymienilem i bylo jakis czas ok. potem znowu. wyciagalem ze spryskiwaczy jakis gumowaty gabkowaty bialy szajs o zapachu plynu do spryskiwaczy. przepychalem, rozwiercalem a na koniec pomoglo plukanie zbiornika - wyciagniecie pompki i przeplukanie go paroma litrami wody. ciekawe ze wczesniej zawsze uzywalem gotowych plynow i nie bylo zadnych problemow.

pozdrawiam

slawek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...