Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

I generacja X-trail pare pytan

Gość Eryk1

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm jak w temacie wiec do dziela :

1.Silnik na lancuch jak przystalo na nissana ??? Ile wytrzymuje do wymiany ewentualnie jaki macie przebiegi dotychczas ?

2. Jak sprawuje sie naped czy sa jakies problemy : elektronika , sprzegielka itd

3. Oprocz Alarmu i slizgania sie zakupow w bagazniku no i sciagania w prawo przy ruszaniu jeszcze jakies problemy ?

4. Co ile zmieniamy olej i jaki ?

5.Ile faktycznie pali miasto,trasa mieszany?

Hmm jak w temacie wiec do dziela :

1.Silnik na lancuch jak przystalo na nissana ??? Ile wytrzymuje do wymiany ewentualnie jaki macie przebiegi dotychczas ?

2. Jak sprawuje sie naped czy sa jakies problemy : elektronika , sprzegielka itd

3. Oprocz Alarmu i slizgania sie zakupow w bagazniku no i sciagania w prawo przy ruszaniu jeszcze jakies problemy ?

4. Co ile zmieniamy olej i jaki ?

5.Ile faktycznie pali miasto,trasa mieszany?

U mnie poleciały po 60 tyś przednie amortyzatory a co gorsza serwis (była to naprawa gwarancyjna) nie chciał wymienić obu jednocześnie tylko najpierw wymienili mi prawy, bo „lewy jeszcze nie stuk” a po przejechaniu około 1000 km jak odezwał się lewy to wtedy dopiero miałem nowy komplet.

Dziwi mnie taka polityka a sama procedura wymiany tylko jednego amortyzatora gdzie przecież oczywistym jest, że drugi nie wspominając, że zaraz padnie to przecież ma zupełnie inną charakterystykę niż nowy, co może w skrajnych warunkach doprowadzić do wypadku. Zupełny bezsens, głupota i marnotrawstwo czasu.

W sumie, aby wymienić dwa amortyzatory musiałem cztery razy odstawić samochód do warsztatu. Dwa razy na diagnostykę, (co puka w zawieszeniu) i dwa razy na wymianę najpierw prawego a potem lewego amortyzatora. :(:

No to proszę bardzo odpowiedzi na wszystkie pytania, ale z uwzględnieniem mojej wersji 2005r. 2.0l benzyna.

Silnik na łańcuch

Przebieg już znasz 64 tys. i jak na razie do silnika żadnych uwag.

Napęd bez zarzutów co do elektroniki również bez awarii.

Olej u mnie co 15 tyś syntetyk. Jaki nie wiem. Leją w serwisie i więcej tam nie zaglądam.

Spalanie 10-11l/100 bez znaczenia czy w trasie czy w mieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...