Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Problem z amortyzatorami

Gość halski
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupiłem ostatnio amortyzatory na tył firmy Daco. W aukcji na allegro był opis, że pasuje do wszystkich modeli od 90 do 95r. Niestety po zostawieniu auta w warsztacie mechanik zadzwonił,że mocowanie amotyzatora jest złe? Nie zrozumieliśmy się chyba dokładnie ale chodzi o gwint na górze amorka, w nowym jest zupełnie okrągły, a podobno powinien mieć jakieś prowadzenie? Nie wiem jeszcze czy gość z allegro ma inne, ale mam dostęp do dobrego warsztatu i tu moje pytanie czy da się to jakoś przerobić, zależy mi na czasie, a wysyłka w dwie strony potrwa pewnie kilka dni.

Amorki firmy DACO nie cieszą się dobrą opinią. Kto Ci je polecił??

Nie zrozumieliśmy się chyba dokładnie ale chodzi o gwint na górze amorka
Nie wiem w czym widzisz problem szlifierka w dłoń i zeszlifuj i później popraw gwint

ja jakies dwa tygodnie temu zamontowalem amorki daco z alledrogo i wszystko jest ok tak jak powinno byc i poki co jestem zadowolony choc to dopiero jakies 2k km mam nadizeje ze z 30k wytrzymaja bo poki co na kyb mnie nie stac

na ja za kyb na tył dałem 800 pln - trochę bolało - ale już poginam na nich 2 lata(40kkm) i jestem zadowolony!

a ja podepnę się pod temat i zapytam czy ktoś z Was ma amory gazowe z przodu - a jak tak to czy jest z nich zadowolony? zastanawiam się jakie sobie kupić na wiosnę czy olejowe czy może gazowe - bo różnica w cenie niewielka (mowie o kyb albo podobnej klasy) :P

chodzi o gwint na górze amorka, w nowym jest zupełnie okrągły, a podobno powinien mieć jakieś prowadzenie?

W wresjach z abs są inne amorki, nie wiem czy one nie mają też dłuższego gwintu. Porównaj ze starymi. Ja polecam KYB, w tym roku wymieniłem na gazowe i zupełnie inne auto. W końcu tył przestał podskakiwać. Zamawiałem u klubowicza auto-moto i wraz z odbojami, i osłonami kosztowało to coś koło 550 zł.

Mam na tyle gazowe amorki DACO dałem po145zł za szt.w 2005r. nissan obleciał na nich 45tyś.km na przeglądzie w wrześniu lewe koło 78%, prawe 77%. Jeździ sie dobrze i nie żałuje a napewno polecam.

mushroom, u mnie jest dokładnie tak jak na Twoich fotkach.

Temat jakby można uznać za zamknięty, skończyło się tym, że jako nie było czasu na odsyłanie amorków do dostawcy i musiałem działać szybko, kupiłem na szrocie mocowanie amorków jak to nazwali "czapki" pasujące do moich amorków i podmieniłem. Wszystko teraz pasuje:)