Gość halski Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Witam, Kupiłem ostatnio amortyzatory na tył firmy Daco. W aukcji na allegro był opis, że pasuje do wszystkich modeli od 90 do 95r. Niestety po zostawieniu auta w warsztacie mechanik zadzwonił,że mocowanie amotyzatora jest złe? Nie zrozumieliśmy się chyba dokładnie ale chodzi o gwint na górze amorka, w nowym jest zupełnie okrągły, a podobno powinien mieć jakieś prowadzenie? Nie wiem jeszcze czy gość z allegro ma inne, ale mam dostęp do dobrego warsztatu i tu moje pytanie czy da się to jakoś przerobić, zależy mi na czasie, a wysyłka w dwie strony potrwa pewnie kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Amorki firmy DACO nie cieszą się dobrą opinią. Kto Ci je polecił?? Nie zrozumieliśmy się chyba dokładnie ale chodzi o gwint na górze amorkaNie wiem w czym widzisz problem szlifierka w dłoń i zeszlifuj i później popraw gwint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Poczytałem trochę na forum i nie było jakiś złych opinii na ich temat, co do szlifierki to jutro pojadę do niego i zobacze jak to wygląda. Zależy mi na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 ja jakies dwa tygodnie temu zamontowalem amorki daco z alledrogo i wszystko jest ok tak jak powinno byc i poki co jestem zadowolony choc to dopiero jakies 2k km mam nadizeje ze z 30k wytrzymaja bo poki co na kyb mnie nie stac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 A pamiętasz może symbole tych które kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 niestety nie pamietam ale mam w domu u rodziców chyba pudełka wiec jak ich odwiedze w sobote przyszła to napisze posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacekb Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 na ja za kyb na tył dałem 800 pln - trochę bolało - ale już poginam na nich 2 lata(40kkm) i jestem zadowolony! a ja podepnę się pod temat i zapytam czy ktoś z Was ma amory gazowe z przodu - a jak tak to czy jest z nich zadowolony? zastanawiam się jakie sobie kupić na wiosnę czy olejowe czy może gazowe - bo różnica w cenie niewielka (mowie o kyb albo podobnej klasy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boris.blank Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Ja mam z tyłu DACO i poginam drugi rok i nie ma zmiłuj. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 chodzi o gwint na górze amorka, w nowym jest zupełnie okrągły, a podobno powinien mieć jakieś prowadzenie? W wresjach z abs są inne amorki, nie wiem czy one nie mają też dłuższego gwintu. Porównaj ze starymi. Ja polecam KYB, w tym roku wymieniłem na gazowe i zupełnie inne auto. W końcu tył przestał podskakiwać. Zamawiałem u klubowicza auto-moto i wraz z odbojami, i osłonami kosztowało to coś koło 550 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Mam na tyle gazowe amorki DACO dałem po145zł za szt.w 2005r. nissan obleciał na nich 45tyś.km na przeglądzie w wrześniu lewe koło 78%, prawe 77%. Jeździ sie dobrze i nie żałuje a napewno polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, ale czy ktoś wie czy da się przerobić ten gwint na jakieś szlifierce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mushroom Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Tu są zdjęcia amorów bez i z ABS. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/281dcf1bc4880902.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ffd3814d15d9f3e.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a7d304953a355c8.html Tutaj więcej na temat amortyzatorów, co prawda 100nx ale to to samo http://www.100nx.fora.pl/koszty-zwiazane-z...ry-tyl,485.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 mushroom, u mnie jest dokładnie tak jak na Twoich fotkach. Temat jakby można uznać za zamknięty, skończyło się tym, że jako nie było czasu na odsyłanie amorków do dostawcy i musiałem działać szybko, kupiłem na szrocie mocowanie amorków jak to nazwali "czapki" pasujące do moich amorków i podmieniłem. Wszystko teraz pasuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi