Skażony Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Witam dzis starałem sie zmienić radyjko w Sunnym N14 wymontowałem stare, zamontowałem nowe i ......... zauważyłem że w momencie jak otwieram drzwi resetuje mi sie zegarek i ustawienia radia, co wiecej nie działa lampka podsufitkowa. Macie jakiś pomysł ? Boje sie że rano nie odpale bo mi prąd gdzieś "pryśnie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaBaKa Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Prąd Ci raczej nigdzie nie pryśnie bo ja mam to u siebie już kilka miesięcy, też po tym jak grzebałem przy radiu. Posprawdzaj czy przypadkiem jakiegoś zwarcia Ci kable nie robią. Ja jakoś nie mam serca przez tyle czasu żeby do tego zajrzeć bo już się przyzwyczaiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vad_marv Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 witam. przejzyj dobrze bespieczniki moze w czasie montowania powstalo jakie s zwarcie i padl bespiecznik. jak montowałes do kostek moga by zamienione jakieś przewody zerknij dobrze na polaczenia ich czasami trzeba zmostkować niektore przewody od podtrzymania zasilania.pozdro.poczytaj schemat połaczeń uwarznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaBaKa Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zapomniałem napisać właśnie o bezpieczniku, u mnie musiałem wymienić bo był spalony, ale niczego to nie dało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skażony Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 super ludzie a który to bezpiecznik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 CZy radio podłączyłeś pod taką samą kostke jak to wcześniejsze radio? CZy kombinowałeś po swojemu? Odłącz radio i zobacz czy dalej jest to samo. Bezpieczniki chyba posprawdzałeś skoro tak sie irytujesz... Posprawdzaj czy aby nic tam nie jest na skrętke i zaizolowane, może poruszałeś nie kontaktuje a jak otworzysz drzwi i ma sie zaświecić lampka to zabiera prąd i resetuje zegarek i ustawienia radia. Poleć sobie po przewodzie od radia zasilającego pamięć bodajże żółty lub pomarańczowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skażony Opublikowano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 Wyglada to nastepująco ( troszke ochłonąłem i posprawdzałem bezpieczniki) w nysie miałem radyjko "siakieś" było ono zamontowane przez serwis Nissana ( od razu przy zakupie w salonie - mam wersje na Polskę) czyli oni nic nie ingerowali w kable auta, pokombinowali natomiast z samym podłączeniem radyjka (za oryginalną kostką auta - czyli na przyłączeniówce). Obecnie nie jest podłączone żadne radio i dzieją sie te cuda - czyli: 1. Otwieram drzwi reset zegarka (gaśnie zegarek - jest czysty) zamykam drzwi 1:00 i czas zaczyna płynąć. 2. Przesuwam przełącznik światła podsufitowego ( ośw. wnętrza) w pozycję najbliżej kierowcy (czyli zapalam) - z zegarem dzieje sie to samo Jakies pomysły ? Na pewno jutro podłącze stare radyjko dokładnie tak jak było i zobacze co się dzieje. Prawda jednak jest taka że zgłupiałem, zwłaszcza jak przeczytałem że są dwa + i że potrzebna jest jakaś dodatkowa masa. Nic już nie wiem W każdym razie dzięki za pomoc dotychczasową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vad_marv Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 witam. i chyba wlasnie o te dwa + chodzi tutaj,ale pewnosci nie mam jednak pogladu na instalacje . moze wlasnie te 2 + nalezy ze soba połaczyc bo jeden jest od zasilania a drugi od pamieci,tylko zalezy jaki kabel w kostce jest za to odpowiedzialny.jednak taka metoda prob i błedow moze sie zle skonczyc dla adyjka .moze strac te 5 dych i niech ci je podłaczy jakis elerktryk sam ,lub jak sie znasz na mierniku ti po nitce do kłebka.powodzenia. p.s. ja bym probował jeszcze zadnemu radyjku nie dałem za wygrane ,choc przyznam jedno załatwilem ups. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skażony Opublikowano 22 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 No dobra już po zawodach dzieki radom i sportrzeżeniom tu wyczytanym zdałem sobie sprawę gdzie mogło coś złego się stać (mianowicie zwarcie) i tak jak pisałeś po nitce do kłębka. Zwarcie było przez antenę, dalej poleciał bezpiecznik ( wcześniej sprawdziłem poźniej już nie - ale dałem ciała) Po za tym, poczytałem schemat (bo tak to jest jak sie nie chce wziąć schematu do ręki) i zamieniłem 2 przewody Wynik ? Działa, śmiga, gra i jest za***iście Mam fajne radio, lepszy dzwięk (jak wymienie głośniki będzie jeszcze lepiej) i poprawiło mi się samopoczucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.