Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Rozrząd N 16 1,5

Gość Picor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam do wymiany łancuch rozrządu - w ASO w Dąbrowie Górniczej padl koszt naprawy pomiędzy 2300 - 3000 zł - trochę dużo jak na aktualną sytuację.

Potrzebuję informacji na temat sprawdzonych mechaników w okolicy Olkusza - Dąbrowy Górniczej, którzy mogliby to zrobić dobrze i przy mniejszych nakładach finansowych lub kogoś ze znajomościami w ASO :)

pozdrawiam

Almera 2001 r. chyba przed, ale nie wiem :).

103 000 - jestem drugim właścicielem więc prawda jaka jest nikt nie wie.

To jakoś dziwnie szybko ta wymiana. Chyba, że ten przebieg jest trochę zaniżony.

• 2 tygodnie później...

Byłem dziś w ASO w Chorzowie ul. Zielony Zaułek 2.

Almera 2001rok N16 1,5 przebieg 132000km.

Diagnoza Pana Doktora : wymiana łańcucha rozrzadu, naciągu, prowadnicy i inne pierdoły!!!

Wyrok : Cena 2450zł.

Narazie kontroluję ceny i ustalam innych mechaników.

Daj znak jak znajdziesz cokolwiek lepszego.

Jakie miełeś objawy?

Zadzwoń 602641186 to pogadamy.

Mariusz.

• 3 tygodnie później...
Gość Szewcu111

W mojej almerce 1.5 wymiana rozrządu po 165kkm. Ale moze byc wczesniej zaleznie od wielu rzeczy, m.in. stylu jazdy, jak byl wymieniany olej i inne. Ja dałem 2000 zł w ASO.

• 3 lata później...

jeśli chodzi o n 16 to ja wymieniłem sam łańcuch kośz ok 300 zł w inter cars i robicizna 200 po znajomości przejerzałem 30 tys i jak narazie odpukać ok a jak będzie chcała następny łańcuch to da mi znać sama przez falowanie obrotów

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Jakie były przesłanki w kierunku wymiany? Bo z tego co pamietam to łańcucha nie słycha w tym silniku. U mnie czuc lekkie szarpanie przy niskich obrotach oraz po zdjeciu nogi z gazu obroty potrafia spasc dosyc nisko..

• 2 tygodnie później...
Gość wojteknj

Witam też miałem takie obiawy mój samochod to almerka 1,6 benzyna 2000rok .Szarpało furą falowały obroty mułowata byla palil się check na kompie wykazało 4 razy ,że to czujnik polożenia wału korbowego akurat naczytałem się ,że to rozrząd wymienilem łąńcuch napinacz i prowadnice bez trybow ale nic to nie dalo fura dalej sie tak zachowywała .Wymienilem ten czujnik iświece a fura wrręcz teraz lata .Za rozrząd dałem ok 500zł czujnik 180 świece 40 robocizna 400 .Ale fura działa