Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

kontrolka ciśnienia oleju

Gość CEZI_AMS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem:

Przy odpalaniu pali mi się kontrolka ciśnienia oleju, gdy przygazuje parę razy, to znika.

Problem wraca podczas jazdy gdy obroty schodzą do ok. 1000.

Przy obrotach 1100~1200 i powyżej kontrolka si nie świeci.

Proszę o podpowiedz co to może być

Mój nissan to 100nx 2.0 GTI

Pozdrawiam

Problem wraca podczas jazdy gdy obroty schodzą do ok. 1000.

Przy obrotach 1100~1200 i powyżej kontrolka si nie świeci.

Przypuszczam, że jest źle. Kontrolka gaśnie już przy 0.3 - 0,5 atm. Na wolnych obrotach normalnie jest min. 1,0, a na wyższych min. 3,5. Zmierz to ciśnienie. Może tylko czujnik.

kontrolka oleju tez sie zapala jak np przygasa CI samochod i przy odpalaniu. Ja bym tez sprawdzil np silniczek krokowy bo jak nie otwiera CI przepustnicy na niskich obrotach to moze tak sie dziac ze kontrolka sie swieci.

Pozatym dopisuje sie do slow przedmowcow

• 7 miesięcy temu...
Gość Zbigniew Guzik

Witam, mam problem z Nissanem Primiera 2D. Rocznik 96. Święci się kontrolka żółta w kształcie zbiornikczka wypełnionego do połowy i pod nim kropka. Kontrolka znajduję się po prawej stronie obok kontrolki świecy żarowej. Czy może powiedzieć co to jest, bo nie ma tej kontrolki w książce obsługi. Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedz.

Gość EnDrIu WAWA
Witam, mam problem z Nissanem Primiera 2D. Rocznik 96. Święci się kontrolka żółta w kształcie zbiornikczka wypełnionego do połowy i pod nim kropka. Kontrolka znajduję się po prawej stronie obok kontrolki świecy żarowej. Czy może powiedzieć co to jest, bo nie ma tej kontrolki w książce obsługi. Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedz.
zajrzyj do dzialu Primera. Moze to wskaznik niskiego poziomu plynu do spryskiwaczy?

• 8 miesięcy temu...

mam cos podobnego w tym momencie w 200sx s13 z 90r olej w normie, silnik caly po remoncie nawel silniczek krokowy nowy a gdy go odpalan poli sie kontrolka oleju

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...