Gość CEZI_AMS Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Witam mam taki problem: Przy odpalaniu pali mi się kontrolka ciśnienia oleju, gdy przygazuje parę razy, to znika. Problem wraca podczas jazdy gdy obroty schodzą do ok. 1000. Przy obrotach 1100~1200 i powyżej kontrolka si nie świeci. Proszę o podpowiedz co to może być Mój nissan to 100nx 2.0 GTI Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DVD Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Ile masz przejechane na tym oleju od ostatniej wymiany ? Sprawdz stan oleju powinien byc blizej MAX niz min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Problem wraca podczas jazdy gdy obroty schodzą do ok. 1000.Przy obrotach 1100~1200 i powyżej kontrolka si nie świeci. Przypuszczam, że jest źle. Kontrolka gaśnie już przy 0.3 - 0,5 atm. Na wolnych obrotach normalnie jest min. 1,0, a na wyższych min. 3,5. Zmierz to ciśnienie. Może tylko czujnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 najprawdopodobniej czujnik, albo filtr oleju do wymiany , albo panewki, albo jeszcze kilka innych przyczyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kropa_AMS Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 tak myslalem ze czujnik bo czasem na wolnych gasnie cisnienie a tak pozatym to silnik jest po remoncie i wszystko nowe tylko nie czujnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 kontrolka oleju tez sie zapala jak np przygasa CI samochod i przy odpalaniu. Ja bym tez sprawdzil np silniczek krokowy bo jak nie otwiera CI przepustnicy na niskich obrotach to moze tak sie dziac ze kontrolka sie swieci. Pozatym dopisuje sie do slow przedmowcow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbigniew Guzik Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Witam, mam problem z Nissanem Primiera 2D. Rocznik 96. Święci się kontrolka żółta w kształcie zbiornikczka wypełnionego do połowy i pod nim kropka. Kontrolka znajduję się po prawej stronie obok kontrolki świecy żarowej. Czy może powiedzieć co to jest, bo nie ma tej kontrolki w książce obsługi. Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Witam, mam problem z Nissanem Primiera 2D. Rocznik 96. Święci się kontrolka żółta w kształcie zbiornikczka wypełnionego do połowy i pod nim kropka. Kontrolka znajduję się po prawej stronie obok kontrolki świecy żarowej. Czy może powiedzieć co to jest, bo nie ma tej kontrolki w książce obsługi. Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedz.zajrzyj do dzialu Primera. Moze to wskaznik niskiego poziomu plynu do spryskiwaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diler87 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2009 mam cos podobnego w tym momencie w 200sx s13 z 90r olej w normie, silnik caly po remoncie nawel silniczek krokowy nowy a gdy go odpalan poli sie kontrolka oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.