Gość zegar-m Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 witajcie. Od ok 6 msc (bo tyle mam almerkę) pojawia się u mnie brzęczenie, z okolic skrzyni biegów na każdym biegu na obrotach 2000-2700. Przypomina brzęczenie luźnej blachy, ale sprawdzałem wielokrotnie na kanale ale nic tam nie ma. Znajomy mechanik straszy mnie, że to jakieś łożysko w skrzyni biegów . Miał ktoś podobne objawy??? nie wiem czy to ma znaczenie, ale dźwięk, natężenie jest cały czas taki samo - nie zmienia się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordi Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 jesli to lozysko to byl juz kilka razy temat poruszany m.in tutaj http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=37680 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2008 Znajomy mechanik straszy mnie, że to jakieś łożysko w skrzyni biegów . Jeśli 1.5 benzyna, to bardzo prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elgreen Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Znajomy mechanik straszy mnie, że to jakieś łożysko w skrzyni biegów . Jeśli 1.5 benzyna, to bardzo prawdopodobne. A czemu akurat 1.5 benzyna ? nie straszyc prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zanim rozbierzesz skrzynie oklep wszystkie tłumiki.Czasami puszczają w nich przegrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 A czemu akurat 1.5 benzyna ? nie straszyc prosze W tych skrzyniach łożyska wałka napędowego siadają stosunkowo często. Są przypadki, że po kilkudziesięciu kkm. Jest nawet spory popyt na te skrzynie. Szukają ci co jakoś nie usłyszeli głośnych łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Jak Łożysko to by mu wyło albo by miał hałasy ze skrzyni przy przyśpieszaniu w szczególności na 1 i 2 biegu. No i nie wytrzymałoby 6 m-cy chyba , że prawie nie jeździ Wiem bo mi padło. [ Dodano: Czw 24 Sty, 2008 10:07 ] okolic skrzyni biegów na każdym biegu na obrotach 2000-2700. I jak łożysko to wyłoby też powyzej 2700 obrotów a nie tylko w przzedziale 2000-2700 U mnie czasami brzęczy osłona katalizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość celtic Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 jak stoisz to rozumiem że nie brzęczy? bo u mnie teś coś brzęczy:) jak stoję to przy 2500 a jak jadę to przy 3500...ale to pewnie jakiś brzęczek...może jakiś japoński wynazek od brzęczenia o którym nikt nic nie wie? [ Dodano: Czw 24 Sty, 2008 10:30 ] ja tam w sumie lubię brzęczenie mojego brzęczka [ Dodano: Czw 24 Sty, 2008 10:31 ] ale lubię też radia słuchać i wtedy nie słychać jak brzęczy brzęczek [ Dodano: Czw 24 Sty, 2008 10:31 ] sory za głupoty ale spodobało mi się to słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 sprawdźcie osłonę która osłania zbiornik paliwa przed temperaturą od układu wydechowego. u mnie tak brzęczało. to tworzywo jest przykręcane śrubkami, a jak sie poluzuje to dziury na śruby się obrabiają i powiększają, tak właśnie brzęczało. a wyciąłem podkładki z blachy nierdzewnej powierciłem dziury , podkładki muszą być większej średnicy aby trzymały tworzywo. i spokój! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elgreen Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 to jak powinno halasowac to lozysko walu napedowego ? U mnie halas jest a) przy przyspieszaniu - najbardziej na 1 i 2 biegu - obroty do 2.5tys rpm przy puszczaniu gazu, zjezdzaniu podczas hamowania silnikiem. a i b - halas w srednim zakresie tonow :] c) powyzej 3000rpm - halas w wysokim zakresie tonow - prawie pisk. Zmienia ton przy zmianie obrotow - slyszalny tylko podczas przyspieszania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vazq Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 tak sobie pomyslałem, ze to może być sprzęgło od klimatyzacji - bo ono tak specyficznie piszczy i wyje jak sie dodaje gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil8810 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 WITAM CHCIAŁBYM SIĘ PODPIĄĆ POD TEMAT MAM ALMĘ 1,5BENZ+GAZ PO PRZEJECHANIU OK.5KM NA JAŁOWYM BIEGU SŁYSZĘ JAKBY COŚ SIĘ OBLUZOWAŁO W SILNIKU JAK LUŻNA BLACHA PRZY CZYM OBROTY SA NISKIE Z RACJI ZAŁĄCZENIA GAZU I NIEDOGRZANIA PAROWNIKA WCISKANIE PEDAŁU SPRZĘGŁA NIE ELIMINUJE HAŁASU TYLKO MINIMALNIE WYŻSZE OBROTY ELIMINUJĄ TO ,KIEDY MOTOR SIĘ DOGRZEJE BRZĘCZENIE ZNIKA JAKA JEST PRZYCZYNA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markol2 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Może osłona katalizatora ci stuka, musiał byś na kanale sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawelec71 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 brzeczec moze oslona wydechu ktora ponoć szybko koroduje. dzisiaj o tym nawet rozmawialem ze znajomym ktory pracuje w serwisie. ale zabiore sie za to juz po nowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel863 Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 To dziwne brzęczenie to na pewno jest katalizator a dokładnie oderwała się w nim siatka wewnątrz (wkład). U mnie w 1,5 98km słychać to na postoju i przy obrotach około 2500. Wystarczy wejść pod auto i popukać ręką w drugi katalizator za sondą kształtem przypomina gruszkę i to w nim tak brzęczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi