Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Ogrzewanie

Gość Luka5

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Jestem nówka :D

Może mi pomożecie. Mam to auto od 5 lat. Z roku na rok coraz słabiej grzeje. Sprawdziłem termostat otwiera się przy temp. powyżej 83 stopni C. Wskaźnik na desce rozdzielczej wskazuje poniżej połowy skali. Efekt jest taki, że żeby się ugrzać trzeba otworzyć maskę silnika a w środku zimno jak cholera :P Dlaczego tak jest? :/ Czy miał ktoś taki problem? Może jakiś czujnik, który ? A teraz wybaczcie głupie pytanie: Czy linka włączająca ogrzewanie otwiera jakiś zawór? Jeżeli tak. to jak do niego się dostać? Bardzo prosi wieloletni użytkownik Nissana pełen podziwu do tej marki, jednakże bezsilny.

Pozdrawiam

Pilnie oczekuję odpowiedzi no bo zima ;)

ps.

Odkryłem coś nowego! Odłączyłem przewody od nagrzewnicy a tam zero płynu!!! Czy to awaria pompy?

Gość mapeciontko

Myśle że raczej nieszczelność układu. Sprawdż wszystkie węże a pozatym nalej płynu np. przez te węże od nagrzewnicy gdyż jest to najwyższy punkt w układzie chłodzenia a powietrze jak wiecie w wodzie idzie do góry. Mysle że powinno to pomóc. Ja mialem taki przypadek (w toyocie) że w budzie bylo strasznie zimno a woda na silniku sie prawie gotowala po 15km przejechanych a termostat puszczal akurat bylem w trasie :( no i znalazlem jakiegos mechanika który stwierdzil ze to uszczelka pod głowicą jest przedmuchan (był to diesel wiec sie nie dziwilem) i w takim zimnie dojechalem jakos do celu i spowrotem (okolo 600 km) gdy dojechalem do domu stwierdzilem ze zdejme glowice i tak sie stalo ale niestety uszczelka byla cala cos mnie tknelo zeby zobaczyc cylindry no i niestety jeden z nich był pęknięty i tak sie skonczyl żwot tej toyotki. Ale u Ciebie to co napisalem predzej powinno pomóc wiec sie tym nie strasz to tylko taka moja historyjka ;)

witas.przejrzyj dokladnie posty tam juz wczesniej ten temt byl poruszany i znajdziesz w nich wiele popowiedzi co do ogrzewania i napewno znajdziesz to co moze dotyczyc twegi niska.pozdro i pwodzonka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...