tpirat Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Mam pytanie, podobno w D22 jest system podnoszenia budy o parenaście cm. śrubą w zawieszeniu. Jest coś podobnego w D40 ? w instrukcji nic takiego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Żaden system. D22 jest drążkowahaczowcem. Masz z przodu drązki skrętne. Ustawienie drążków reguluje sie dwiema śrubami ale to jest kwestia wyrównania auta a nie podnoszenia go w nieskończoność. Drążek i tak trzeba wymienić na mocniejszy jeśłi chcesz robic lifcik. W D40 masz wahacze i spręzyny śrubowe i niczego takiego nie dokonasz. EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpirat Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Dziękuję za wyjaśnienie Kolega z D22 zaglądał mi pod autko i szukał dziury w całym Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 To zwróć mu uwagę żeby nie kręcił bez sensu bo przestanie mu zawias działac na "odbiciu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Co tam - małe ciśnienie w kołach to opona będzie amortyzować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpirat Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Swego czasu dopadłem cytrynę i miałem wjechać na warsztat. Spore dziury i krawężnik do pokonania. Pomyślałem, że jak ma taki wspaniały system to wywinduję go na maxa i heja Po przejechaniu 5 metrów myślałem, że samochód się rozleci a mnie wbije w dach To była amortyzacja tylko na oponach :diabel: Mam nadzieję, że nikt tego nie widział bo tak skakał, że w bramę ciężko było się zmieścić hehe :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 jest system podnoszenia budy o parenaście cm. Jest i do D40 .... Kosztuje 7 300 zł Zawias dźwiga na 5 cali czyli jakieś 12.7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 No a ten się uparł na to Calmini.... Nie dość, że firma niepowazna to jeszcze przerost formy nad treścią..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 No a ten się uparł na to Calmini.... Nie dość, że firma niepowazna to jeszcze przerost formy nad treścią..... .... a masz inną alternatywę :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 No na extrem to pewnie nie... no nie na az takim... Ja pójde w OME +2,5" i spoko. Mozna jeszcze przez Arctictrucks. Oni wbrew pozorom nie podnosza bardzo znacznie aut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Mozna jeszcze przez Arctictrucks. Oni wbrew pozorom nie podnosza bardzo znacznie aut. Tylko że cięzko u nich z częściami .... Sprzedają tylko do autek które sami zmotają Próbowaliśmy od nich kupić przełożenia do mostów Patrola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Hmmm czyli trzeba wybrac ise na Islandie i oddac im do zmotania fure na 40" A tak poważnie.... Navara jest samochodem który kupiłem bo mi sie przydaje w pracy, bo lubie tego typu auta gdyż dają mi poczucie wolności... w większosc miejsc wjadę. Zmotam ją na tyle, żeby zmoty nie były utrudnieniem w codziennej eksploatacji i tyle. Teraz jestem na etapie zamawiania konsoli sufitowej u Kylona. Zajefajna sprawa i wreszcie CB będzie w dobrym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpirat Opublikowano 24 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Też przeglądałem te konsole, miejsce bardzo dobre na radyjko mapy i inne gadżety. Do tego zajmuje przestrzeń zupełnie niewykorzystaną w samochodzie. Może przy grupowym zamówieniu możliwe są jakiś zniżki? ) Zastanawiałeś się jak to przykręcić? macałem podsufitkę i nie znalazłem tam żadnych uchwytów czy mocować. Skoloko taka konsolka? [ Dodano: Czw 24 Sty, 2008 23:34 ] Dalej do zawieszenia: Ciekawy system http://www.allegro.pl/item301437815_system...ana_navary.html http://www.intrak.com.pl/ Myślę, że przy odrobinie samozaparcia i wiedzy technicznej, można połączyć te dwa systemy w taki sposób aby: Samochód był bardziej miękki bez załadunku i zwiększać twardość poduch przy obciążeniu. Wystarczy wyjąć jedno, dwa pióra i mamy autko jak limuzynę, przy załadowanej pace zawór i pompujemy poduchę Dlaczego konstruktorzy na to nie wpadli? hihiih )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 No i zaczynasz kombinowac jak koń pod górę Nie zrobisz z Navary limuzyny i koniec . Szkad prądu na rzeźbę. Konsola jest przykręcana do wzmocnień w dachu bez szczególnej demolki. Jak byś chciał ją zdjąć to dwie dziury zostaną w połowie długości dachu. Koszt to jakieś 850 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpirat Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Z limuzyną to był joke ) Jednak pompowane poduch podobają mi się, zawsze miałem słabość do zaworów )) Konsolka super, 850 zł. nie jest jakimś wielkim kosztem i się na pewno zdecyduję. W przyszłym tyg. jednak mam zamiar zabudować pakę to konsolka poczeka z miesiąc. [ Dodano: Pią 25 Sty, 2008 09:41 ] Jeszcze dokleję pytanko z ogólnego: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=38085 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ptasiek Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 ryzy a jak pisalem o konsoli w odpowiednim watku .. tos ani slowa nie powiedzial ... bylo by nas juz dwoch wowczas i mogli bysmy sobie to zamowic ... ach ... niech to zdaj relacje z montazu ... i porob fotki ... ok ? bo tez chce to miec ... ale nie koniecznie kupic ... a odnosnie "nieznacznego podniesienia" to macie link ... calos only 84 tys nok jakies 42 tys. PLN .... www.fjallasport.no a tu porownanie wysokosci ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpirat Opublikowano 25 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Faktycznie nieznacznie, ale fele ma bombowe :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Ptasiek ale ja konsolę zobaczyłem tydzień temu www.wyprawa4x4.pl A ten link do liftu .... w zasadzie chłopaki robią dokładnie to samo co Arctictrucks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 http://www.fjallasport.no/modules.php?op=m...mp;main_photo=0 Kto nie wierzy w motanie Tyrana? Ale tak naprawde to Navka na 33" z tego linka to jakoś tak lajtowo wygląda :diabel2: U mnie w okolicy jeździł Samurajek na 32" - kosmicznie to wyglądało. Silnik 1.6 z vitary mulił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi