Gość Mariuszz Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Mowa o n15 1.4 z gazem. Zastanawiam się jakie jest optymalne zachowanie w czasie gdy silnik po nagrzaniu przełącza się na gaz a ja mam na szafie np 90km/h. Wyrzucać bieg na luz?, przegazować lekko na luzie?, a moż dać mu jeszcze w piz.. przy tej prędkości? Ciekaw jestem co wy radzicie?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blandman Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 A jaką masz instalację? tzn której generacji? Może wystarczy poprostu dalej jechac normalnie, czyli bez wyrzucania na luz a tym bardziej bez wstawiania mu w piz... Zwłaszcza tym ostatnim to możesz jedynie pomóc sobie w szybszej wymianie silnika... Nawet silniki w nissanach nie lubią być katowana zwłaszcza na zimnym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariuszz Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 gaz mam komputerowy tzn przy 40 st. silnika automatycznie przełącza.. a odpalam zawsze i tylko z benzyny! zawsze podczas przełączania czuć to lekkie zadławienie się silnika i właśnie ten fakt chciałbym optymalnie zminimalizować.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Czyli nic nie robisz tylko cały czas jedziesz.Zadławienie będzie występować ale tylko przez krótką chwile,żadnego luzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.