Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

BRAK POSTOJOWYCH/BRZĘCZYKA/PR. TYLNEGO PO PODŁĄCZENIU RADIA

Gość UNOITALIAN
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość UNOITALIAN

WITAM SZANOWNYCH KLUBOWICZÓW

TYDZIEŃ TEMU KUPIŁEM MICRE 96.DZIS PODŁĄCZYŁEM DO NIEJ RADYJKO.POMIERZYŁEM MIERNICZKIEM....ZADZIAŁAŁO ZA PIERWSZYM RAZEM.NIESTETY WIECZOREM ZAUWAŻYŁEM BRAK PRZEDNICH ŚWIATEŁ POSTOJOWYCH,BRAK BRZĘCZYKA NIEWYLACZONYCH SWIATEŁ I BRAK PRAWEGO TYLNEGO ŚWIATŁA.CZ MOZE TO MIEC ZWIAZEK ZE ZLE PODŁĄCZONYM RADIEM?????LICZE NA WASZE DOSWIADCZENIE..DZIEKUJE ZA POMOC!

raczej nie, prawdopodobnie masz spalone żarówki i tyle, z przodu postojówki to osobne żarówki 12V 5W5 i tył też sobie wymień żarówkę taka klasyczna żarówka 12V 5W ;) Brzęczyk w Twojej micrze powinien być pod kierownicą a dokładniej umocowany na tej półce (odkręca się ją dwiema śrubami) pod kierownicą od wewnętrznej strony (wystarczy miernikiem sobie sprawdzić czy we wtyczce idzie te 12V przy zapalonych światłach i otwartych drzwiach, jak napięcie jest to brzęczek do wymiany Jak napięcie nie idzie to sprawdź bezpiecznik a jak ok to możesz w ogóle nie mieć podłączonego np do czujników otwarcia drzwi, ale pewnie światło (te nad głową ;) ) kabiny Ci działa przy otwarciu drzwi więc na razie zostajemy przy bezpieczniku lub walniętym brzęczku. Wymień żarówki, sprawdź wtyczkę od brzęczka i działaj ;) Jakby co to będziemy myśleć dalej ;)

Gość UNOITALIAN

DZIEKI ZA TAK SZYBKA POMOC.ŻARÓWKI SPR.SĄ OK.ZMIENIŁEM BEZPIECZNIK (DRUGI OD GÓRY Z PRAWEJ STRONY)I ŚWIATŁA ZACZĘŁY DZIAŁAĆ.PO PODŁĄCZENIU RADIA SYTUACJA SIE POWTÓRZYŁA.TAK JAKBY RADIO ROBIŁO ZWARCIE....A MOŻE WYKORZYSTUJE NIE TEM PRZEWÓD PLUSOWY CO TRZEBA????SĄ DWA TYLKO NIE WIEM PO CO??BYĆ MOŻE PRZECIĄŻAM RADIEM JAKIŚ OBWÓD I TAK SIĘ DZIEJE....CZY W MICRACH JEST JAKAŚ SPECYFICZNA INSTALACJA????CZY MIELISCIE TAKI PROBLEM?

podpioles sie pod luminacje!! czyli pod plus ktory jest podawany po wlaczeniu swiatel w celu przyciemnienia podswietlania radia. mase wez z karoserii a plusy wedlug uznania czy chcesz miec radio na ACC czy caly czas.

czesc.przed montażem radia pewnie sprawdziłes przewody zasilające.znalazłem plus i masę. ale ta masa nie jest masą.po włączeniu świateł z tej masy robi się plus podświetlenia radia. musisz podłączyc masę osobno do radia.teraz wiesz czemu nie masz świateł pozycyjnych,spalił się bezpiecznik- są pod jednym bezpiecznikiem pod komorą silnika koło aku.

czesc.przed montażem radia pewnie sprawdziłes przewody zasilające.znalazłem plus i masę. ale ta masa nie jest masą.po włączeniu świateł z tej masy robi się plus podświetlenia radia. musisz podłączyc masę osobno do radia.teraz wiesz czemu nie masz świateł pozycyjnych,spalił się bezpiecznik- są pod jednym bezpiecznikiem pod komorą silnika koło aku.

bezpieczniki sa w kabinie pasazerskiej w kolumnie prawej drugi od gory

chyba ;)

witaj

umnie było podobnie, podłączałem radio i przez przypadek zrobiłem jakieś zwarcie.

wysiadło mi podświetlenie licznika i lampka pod sufitem i chyba coś jeszcze wewnątrz auta, okazało się że poprostu przepalił się bezpiecznik, wymieniłem i znowu jest ok.

proponuje sprawdzić wszystkie bezpieczniki

okazało się że poprostu przepalił się bezpiecznik

No i wszystko jasne ,posprawdzaj bezpieki,pewnie któryś zrobił sobie przerwę na KIT KATa. :D:P;)

Gość UNOITALIAN

wszystko juz ok /bezpiecznik wymieniony/za poradą któregos z kolegów skorzystałem z innej masy(prawdziwej,która po przekręceniu kluczyka nie zmienia sie w plus :-)).dziekuje wszystkim za pomoc.

• 2 miesiące temu...

Czy we wszystkich Micrach były montowane brzęczyki ? Może ktoś wie ? Bo u mnie też nic nie piszczy jak zostawię włączone światła i wysiadam z auta :|

W Renault 5 '79r. miałem piszczyk, mój ojciec w Citroenie AX '95 też ma , więc wydaje mi się że w nyskach też powinny być fabrycznie montowane. Pozdro.

jak masz półkę nad pedalami, zerknij, do polki jest z lewej strony od gory przykrecony brzeczyk, jak bedziesz potrzebowac moge zrobic ci zdjecie (bo mam polke w domu a brzeczyk zamiast polki przykrecony)

A więc raczej nie mam, odkręciłem półkę i jest "goła" również w okolicy nic nie widziałem co by wyglądało na brzęczyk - jak by Ci się chciało to mógłbyś zapodać foto ;) Pozdro.