Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Drgania w n14

Gość pdw
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem od niedawna posiadaczem n14 1,4 '93.

mam problem a mianowicie w czasie jazdy wystepuja drgania calego auta wystepuje to tylko przy predkosci okolo 100 kmh przy nizszych predkosciach nic nie odczuwam.

Dzis pojechalem wywazyc kola jednak to nie dalo zadnego efektu.

zastanawiam sieczt jest mozliwosc ze te drgania nie sa powodowane przez uklad jezdny tylko np przez drgania zespolu napedu

silnik na biegu jalowym dobrze sie wkreca na pbroty bez zadnych "czykawek"

Druga sprawa czy jest mozliwosc wymiany samych tuleii wachacza jaki jest orientacyjny koszt ich zakupu

Pozdrawiam

Moze dodam ze ogolnie jestem zadowolony z autka i jest to moje 1 auto o taka malej pojemnosci wczesniej ujezdzalem min Audi V8 3,6 i 4,2 oraz wiele modeli BMW

ACH ta ekonomia:)

Druga sprawa czy jest mozliwosc wymiany samych tuleii wachacza jaki jest orientacyjny koszt ich zakupu

Tak tuleje wahacza są wymienne. Przednia kosztuje ok. 20 zł, tylna ok. 40 zł.

Gość Przemo78

Qurczaki czytam sobie info dotyczace przegubów wewnętrznych i coraz bardziej łapie doła, bo chyba u mnie własnie padł jeden albo dwa, objawy są naprawdę identyczne, czy ktoś potrafi mi powiedziec za ile i gdzie w wawie kupie takie przeguby, za wszelkie info wielkie DZIĘKI

Qurczaki czytam sobie info dotyczace przegubów wewnętrznych i coraz bardziej łapie doła, bo chyba u mnie własnie padł jeden albo dwa, objawy są naprawdę identyczne, czy ktoś potrafi mi powiedziec za ile i gdzie w wawie kupie takie przeguby, za wszelkie info wielkie DZIĘKI
Zadzwon tu 022 812-46-17 pewnie znasz te miejsce ( wszyscy je znają :lol: ) ewentualnie do mnie to dam jeszcze kilka innych telefonów.

no dobra jak sprawdzic zuzycie tych przegubów?

jesli je zdemontuje to jak rozpoznam zuzycie kwalifikujace je do wymiany czy jest jakas metoda ich naprawy?

czy takie elementy jak gumy zawieszenia przedniego moga powodowac drgania, a moze inaczej co moze powodowac je prócz tych przegubów

Gość Przemo78

Ja już ustaliłem co to było, nie bede mówił bo to banał i głupota !!!!!!!!!!

Zdarza się niestety nawet najlepszym kierowcom, ale ciesze się że nie musiałem nic kupować drogiego

Gość Xzandafer

Powodem drgan moga byc tez np. drazki kierownicze... tak bylo u mnie - od ok. 90kmh nie dalo sie juz jechac tak trzaslo. Czasem piasty moga przyczynic sie do drgan ale to raczej w waskim zakresie predkosci i podobno Nissanom to nie dolega tylko Toyotkom i Fordom - tak mi mechanior powiedzial. :?

• 2 miesiące temu...
Ja już ustaliłem co to było, nie bede mówił bo to banał i głupota !!!!!!!!!!

Zdarza się niestety nawet najlepszym kierowcom, ale ciesze się że nie musiałem nic kupować drogiego

Witam, tak sobie czytam i się zastanawiam co to za banał, może kolega sie podzieli i napisze co to było. :D:D

pozdrawiam

• 1 rok później...