Gość KamRut Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Witam wszystkich.. Wczoraj późnym wieczorem wymieniałem olej. Przy nalewaniu do silnika trochę za dużo się wlało, gdzieś tak jest ze 2mm ponad max. Czy to w czymś może przeszkadzać? Podejrzewam, że i tak weźmie trochę, bo to diesel, ale czy można tak jeżdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 jeździć bez obaw i dawać w palnik wtedy szybciej spali :diabel2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KamRut Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 jeździć bez obaw i dawać w palnik wtedy szybciej spali :diabel2: ok, dzięki za odpowiedź, bo trochę się bałem, że może się coś stać w silniku, a nie chciałbym robić remontu... [ Dodano: Nie 03 Lut, 2008 16:11 ] Jednak ponowię swoje pytanie... Teraz trochę olej "przybrudził" sie i widać, że jest jednak około 4 milimetrów ponad max. W jaki sposób można "upuścić" olej? Czy tylko odessać? Czy jestem w stanie to zrobić sam, czy muszę jechać do mechanika. Czy jednak zostawić i tak jeździć? Nie chciałbym robić niepotrzebne remontu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.