Gość Majki_Wawa Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Znajomy od ktorego w zeszlym roku kupilem Primke,zaraz po jej odsprzedaniu kupil sobie szmelcwagena Opla Vectre.Autko bylo piekne ale skutecznie wyleczylo go z tej marki.Byl to dieselek(bodajze 2.2).Po zakupie wladowal w niego prawie 3 tysiace.Co sie dzialo? autko codziennie prawie mialo problemy z odpalaniem.Serwis opla kilkakrotnie nie potrafil znalezc usterki,w koncu jednak go naprawili ale po 3 miesiacach znowu zacelo se to samo.Sprzedal,kupil Toyote Corolle,rocznik 99.Autko fajne,moze bryla niezbyt piekna ale....silnik 1.4 i spalanie takie jak w Primerze 2.0 ? Teraz chlopak szuka nissana,najchetniej odkupilby ode mnie swoja Primke .Wiec,nie ma to jak nissan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Majki_Wawa, powiedz znajomemu, żeby kupił sobie hondę albo nissana oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majki_Wawa Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 On jak narazie sie rozglada za Nissanem Maximą lub Primera P11 144.Hond nie oglądal ale sam sie roglądalem jakis czas temu za Hondą Accord. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Honda Accord Combi 2003r 2.0 155KM Przyspiesza od niższych obrotów niz 2.0 nissana. Bardzo dobre wyciszenie, świetna skrzynia biegów, bdb ergonomia, spalanie na poziomie 11L w mieście, bdb zawieszenie, fotele dość twarde. Zdziwiła mnie mała ilość miejsca z tyłu, fatalna widoczność przy cofaniu, i podatność tapicerki na zarysowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Frajda z każdego pokonanego kilometra :diabel: spalanie jak widać :one: 11L w mieście jeszcze mi się nie udało spalić jeżdżąc normalnie ale dynamicznie spokojnie mieszcze się w przedziale 9-10L na krótkich odcinkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość barti122 Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 Ja miałem golfa 2 i peugeota 406. Golfa wogule nie poruwnuje bo nie ma z czym ale Peugeota 406 to chyba monza porównać. Fakt 406 jest wieksza ale to mniejsza z tymTeraz moge powiedziec porównuja te dwa auta ze suma sumaróm jestem mile zaskoczony Nissanem(choc przyznam ze obawiałęm sie tego samochodu) komfort jazdy podobny Nisaan ma bardzo dobre zawieszenie (406 ma lepsze ale to wkoncu francuz)wyposazenie mam takie same w jednym i drugim samochopdzie tylko rozne silniki 406 1.8 16V 110KM bez.gaz, Nissan 2.0 TD. W nissanie mam podłokietnik a w 406 nie, no i nissan ma troche gorsze wykonczenie wnetrz ale nie jest żle. Reasumujac Nie ukrywam ze 406 jeżdzi sie wydogniej (wiecej miejsca przedewszystkim z tyłu, ale pomijajac to jest elegancko w jednym i drugim samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tyski Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Jeszcze ktoś ma coś do powiedzenie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Jeszcze ktoś ma coś do powiedzenie w tym temacie? Moze i ja dodam kilka slow. Dwa miesiace temu kupilem Toyote Avensis 1.8 z 2004 roku. Manualna skrzynia, opcja w wesji prawie full (nie ma skorzanego wykonczenia). Generalnie jestem bardzo zadowolony, samchod prowadzi sie pewnie, troche denerwuje mnie sztywne zawieszenie w polaczeniu z 17" felgami i niskoprofilowymi oponami (215/40/17) - daje to o sobie znac w przypadku pokonywania nierownosci poprzeczych. Nie chce porownywac Avensis z Primera, glownie z uwagi na roznice w dacie producji (Primera - listopad 1998, Avensis - listopad 2004) - w ciagu 6 lat technologia poszla zdecydowanie do przodu, poza tym Avensis to samochod innej klasy niz Primera. Generalnie jednak biorac pod uwage przyjemnosc z jazdy, nie widze wiekszej roznicy pomiedzy obydwoma modelami. W Primerze cenilem sobie latwosc dostepu do poszczegolnych mechanizmow (wszystko robilem sam) niezawodnosc, oraz oszczedny silnik. Sprzedalem ja tylko dlatego, ze okazyjnie moglem kupic nowy samochod z bardzo malym przebiegiem od pierwszego wlasciciela po okazyjnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi