Gość Jarosław Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Witam.Czeka mnie wymiana pompy i mam pytanie;czy ktoś z Was ma to za sobą,jakiej firmy i gdzie najlepiej zakupić.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ginter Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Wymieniałem pompę jakieś 3 lata temu. Zakup - szrot od Sunny, jakiej firmy nie mam pojęcia, ale chodzi do dziś. Cena 70 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTI Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 jak znajdzesz to bierz SKF lub japońska GMB 6 lat powinna pochodzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarosław Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Znalazłem w sklepie http://moto.sklep.pl/index.php?modules=mag...p;grupa=c111495 Cena dośc dobra.Co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Jak napisałMARTI GMB. :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarosław Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 A czy ktoś ma za sobą tą wymianę;mam książkę ale ona dośc ogólnie o tym mówi.Chciałbym sam spróbowac.Oczekuję porad ew.informacji o niespodziankach związanych z tą robotą.I jaką pastę uszczelniającą zastosowac. [ Dodano: Nie 24 Lut, 2008 18:47 ] Najnowsze spostrzeżenia. Po uruchomieniu zimnego silnika kapie z pompy lub jej okolic/brak kanału i niedziela/. Po rozgrzaniu silnika problem znika.Co wy na to?Czy jest możliwe aby uszczelnienie połączeń pompa-obudowa termostatu lub pompa- kadłub poleciało czy też wyciek jest gdzie indziej?A może by tak zdjąc osłonę kół pasowych i kukac dalej? :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anus1983 Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Znalazłem w sklepie http://moto.sklep.pl/index.php?modules=mag...p;grupa=c111495 Cena dośc dobra.Co wy na to? Bierz GMB ...cena rewelka dali promocję dość konkretną:-) standard cena to jakieś 146zł Tak więć się opłaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 ja kupowalem GMB za 80zl po znizkach w JC. Mam od niedawna, od 4 miesięcy. Na razie ok. Wymiana - w sunny latwo, ja wymienialem w primerce, bylo tak ciasno ze wszystko robilem opuszkami palcow. Koszmar. Wymiana jest latwa - fabrycznie nie ma uszczelki, chociaz jak kupilem pompe to w komplecie dali (chyba ktos wiedzial ze tak przesrane to zasilikonowac i dlatego dodali ;-) ) Odkrecasz sruby pompy od kadłuba, odkrecasz 3 sruby do termostatu i jazda, pompa twoja. Wymiana jest bardzo łatwa jesli tylko masz jak tam reke wsadzic. Uszczelnialem na zwykly czerwony silikon , zadnych cudownych past uszczelniajacych. powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jarosław Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Już po wymianie.Nawet nie było tak żle.Trzeba jednak trochę sprytu i dobrych narzędzi. [ Dodano: Sro 28 Sty, 2009 21:50 ] Witam ponownie.Radość trwała trochę krótko.10 miesięcy po wymianie pompa GMB zaczyna lać.Oryginalna 17 lat,nowa 10 miesięcy; sic!No to co teraz proponujecie?SKF?Mam nadzieję że załatwię pozytywnie reklamację bo póki co rok jeszcze nie minął. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.