Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Pompa wody

Gość Jarosław

Rekomendowane odpowiedzi

jak znajdzesz to bierz SKF lub japońska GMB 6 lat powinna pochodzic

• 3 tygodnie później...
Gość Jarosław

A czy ktoś ma za sobą tą wymianę;mam książkę ale ona dośc ogólnie o tym mówi.Chciałbym sam spróbowac.Oczekuję porad ew.informacji o niespodziankach związanych z tą robotą.I jaką pastę uszczelniającą zastosowac.

[ Dodano: Nie 24 Lut, 2008 18:47 ]

Najnowsze spostrzeżenia.

Po uruchomieniu zimnego silnika kapie z pompy lub jej okolic/brak kanału i niedziela/.

Po rozgrzaniu silnika problem znika.Co wy na to?Czy jest możliwe aby uszczelnienie połączeń pompa-obudowa termostatu lub pompa- kadłub poleciało czy też wyciek jest gdzie indziej?A może by tak zdjąc osłonę kół pasowych i kukac dalej? :/

ja kupowalem GMB za 80zl po znizkach w JC.

Mam od niedawna, od 4 miesięcy. Na razie ok.

Wymiana - w sunny latwo, ja wymienialem w primerce, bylo tak ciasno ze wszystko robilem opuszkami palcow. Koszmar.

Wymiana jest latwa - fabrycznie nie ma uszczelki, chociaz jak kupilem pompe to w komplecie dali (chyba ktos wiedzial ze tak przesrane to zasilikonowac i dlatego dodali ;-) )

Odkrecasz sruby pompy od kadłuba, odkrecasz 3 sruby do termostatu i jazda, pompa twoja.

Wymiana jest bardzo łatwa jesli tylko masz jak tam reke wsadzic.

Uszczelnialem na zwykly czerwony silikon , zadnych cudownych past uszczelniajacych.

powodzenia.

• 2 tygodnie później...
Gość Jarosław

Już po wymianie.Nawet nie było tak żle.Trzeba jednak trochę sprytu i dobrych narzędzi. :)

[ Dodano: Sro 28 Sty, 2009 21:50 ]

Witam ponownie.Radość trwała trochę krótko.10 miesięcy po wymianie pompa GMB zaczyna lać.Oryginalna 17 lat,nowa 10 miesięcy; sic!No to co teraz proponujecie?SKF?Mam nadzieję że załatwię pozytywnie reklamację bo póki co rok jeszcze nie minął. :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...