Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Potrzebuje pomocy doświadczonych użytkowników

Gość Adam12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy Serenek.

I ja postanowiełem taką nabyć i nie żałuje, ale bardzo potrzebuje waszej pomocy!

Nie mam "zielonego" pojęcia na temat Serenek z innych roczników a moja jest z 2000r. benzyna 2l.

Kupiłem ją jako ciężarową i chciałbym założyć fotele ale nie mam pojęcia jakie do niej będą pasowały, a czym więcej szukam w internecie to mniej wiem.

Poradzcie czy wszystkie dzielone siedzenia będą dobre do mojego rocznika?

Czy może pasowały by z niedzieloną kanapą?

Widziałem jeszcze wersje z małym fotelikiem w drugim rzędzie i całkiem zgupiałem.

Znalazłem sporo ofert sprzedaży siedzeń w internecie ale nie wiem czy we wszystkich modelach są te same mocowania.

Jeśli ktoś mógłby mi w tym pomóc...

Adam12[/b]

Witam posiadacza sereny z jedynym słusznym silnikiem:D

A coś Ty za cudo kupił bez foteli?jeśli chodzi o fotele to ostatni rząd jest taki sam we wszystkich wersjach i mocowany jest tak samo,jedyna różnica jaka w nich tkwi to środkowy pas dla wersji 8-mio osobowej.

Natomiast ze środkowym rzędzie mamy wersje z kapitańskimi fotelami obrotowymi,mocowane do podłogi poprzez postument na cztery śruby.Takie rozwiązanie dostępne jest dla wersji SGX 6-cio osobowych

W tym wariancie ogrzewanie tylne powinno znajdować sie w lewym boku,rozprowadzenie powietrza poprzez otwory w postumencie lewego fotela.

Drugi wariant to dwa fotele składane Mocowane do podłogi w części przedniej tylne nogi wypinane do składania foteli,ogrzewanie z tyłu pod w/w fotelami lub jego brak.

Takie fotele stosowane są najczęściej w wersjach z drzwiami po obu stronach,chociaż widziałem już takie fotele w wersji z jednymi drzwiami

I teraz żeby ci doradzić co brać powinieneś napisac dokładnie co masz z tyłu ,a najlepiej jakbyś zrobił foto

Te warianty raczej niedostępne w Polsce,no chyba ze sie trafi w jakimś angolu ale wątpię

t_72_198.jpg

download.php?id=225

46965.jpg

No to WIELKIE Dzięki za te informacje!

Zaczynam coś łapać...

U mojej Sereny są Srodkowe drzwi po prawo tylko a kierownica po lewo ale w środku jest po lewo ogrzewanie, jakieś suwaki, przełączniki.

Jest to na lewej ścianie usytuowane.

Co to za wersja zgadnąć nie moge a w papierach też nie ma.

Przywlekli to z Danii i instukcje mi dali ale po Dańsku, to ja nic...

Instukcja coś tam o dislu LD23 i o benzynie Ga16DE oraz SR20DE i domyślam sie że to moje, to właśnie SR20DE no bo ma pojemność 1.998mm3.

W Danii było to zarejestrowane jako ciężarowe 2 osobowe i na podłodze ma czarny orginalny plastik ale jak go unosze to widać otwory z gwintem i nawet troche wykładziny podłogowej to ma, więc wpadłem na to że, dokupie siedzenia i popędze do diagnosty żeby stwierdził "...wymiane elementów powodujących zmiane danych w dowodzie rejestracyjnym" To tylko 82zł i po problemie.

Tylko gorzej z tymi elementami, bo na miejscu nic nie moge znaleść a w necie są ale kupić je moge wysyłkowo :-)

I tu sie zaczyna...

a ja z takim pojazdem mam dopiero pierwszy kontakt.

Poddaje sie...

[ Dodano: Czw 31 Sty, 2008 11:23 ]

...acha,

kręcą mnie te fotele obrotowe ale czy pasowały by mocowania do mojej Nissanicy...?

Pomocy...

Adam12

ogrzewanie na boku wskazywałoby na wersje slh z fotelami obalanymi albo sgx z fotelami obrotowymi

wywal te wykładziny i zrób foto podłogi ja do końca nie jestem pewien czy występują mocowania pod takie i takie fotele to sie coś wymyśli ,

a jak z mocowaniami pasów na słupkach są zaślepki czy pełne plastiki

No cóż zrobić fotki niestety nie moge bo ona stoi na parkingu w Łodzi a ja jestem ponad 2 tys. kilometrów dalej.

Mam tu troche czasu i chce coś wymyśleć przez internet a potem jak przylece do Łodzi to tylko wsadzić jej te foteliki i dosiąść ale nie wiem czy tak mi to sie uda

[ Dodano: Czw 31 Sty, 2008 11:55 ]

co do pasów to też nie ma ale ma na słupkach zaślepki a więc można...

Gość czopochrup

co ci da wsadzenie siedziec skoro masz zarejetrowanego jako CIEZAROWY na 2 osoby w tych czasach ciezko jest przerejestrowac na osobowke z ciezarowki... musialbys wsadzic fotele (masz pasy?) same pasy to dosc spory wydatek o0 potem cala procedura rejestracyjna odwiedzanie Okregowych stacji przeglodow itp itd... troche sie wje...les z ta ciezarowka...

Pozwoliłem sobie wysłać te stronke z fotkami do Ciebie na maila, tu nie mogłem jej wkleić. Może na maila dotrze.

Adam12

[ Dodano: Czw 31 Sty, 2008 12:12 ]

Witam,

pasy też znalażłem w necie, razem z fotelami i nawet za nieduże pieniądze, zmiana z ciężarowego to tylko 82zł, bo też sie dowiadywałem.

Według usług stacji diagnostycznych punkt 6.7 cennika: "...wymiane elementów powodujących zmiane danych w dowodzie rejestracyjnym" cena 82zł.

Najbardziej mnie martwi żeby nie kupić foteli które nie będą pasowały z mocowaniem, a druga sprawa to dla ciężarowych jest za dużo ograniczeń i zakazów wjazdu, wole jednak osobowy.

[ Dodano: Czw 31 Sty, 2008 12:14 ]

a musze sprostować: ona w Danii była zarejestrowana na dwie osoby a tu mi zarejestrowali ciężarowy na 7 osób i mogło by tak zostać, tylko te ograniczenia dla ciężarowych mnie martwią..

[ Dodano: Czw 31 Sty, 2008 14:23 ]

Witam ponownie,

wykonałem telefon do serwisu i dowiedziałem sie że oni nie mają ale podali mi do mojej serenki(po numerze nadwozia) numer części: fotel prawy drugiego rzędu: 880007c412 a lewy: 880507c412

Kiedy w googlach wpisałem ten pierwszy numer to dowiedziałem sie że moje autko to:

Nissan Serena/Vanette Cargo Typ.C23/HC23/C53W

Nadal jednak nie mam pojęcia jakie te fotele do w/w typu?

Jeśli ktoś wie jak wygląda a raczej jakie fotele w drugim rzędzie będą do tego typu auta: Nissan Serena/Vanette Cargo Typ.C23/HC23/C53W

To bardzo prosze o pomoc

Pozdrawiam wszystkich

Adam12

Gość czopochrup
tylko te ograniczenia dla ciężarowych mnie martwią..
nom :D jak jest zakaz zatrzymywania poj ciezarowym i sie zatrzymasz to masz kiche :D to samo kiedys na granicy (jak mazde mieslimy jako ciezarowo-uniwersalny zarejestrowany) 5 osob + paka dojezdzamy na granice gdzie przejezdzac mogly tylko osobowki a pan celnik popatrzal w dowodd i kazal nam sie zawrocic lol :D

co do siedzen ciezako bedzie cokolwiek okreslic jakie to typy bo nie wiedzalem na siedzeanich nabitych numerow seryjnych albo cus takiego... sa w sumie 2 wyjscia... albo 3...

a) albo masz na 6 miejsc czyli 3 rzedy po 2 fotele (obrotowe z podlokietnikami)

B) z przaodu masz 2 a z tylu masz 2 rzedy "kanap" po 3 osoby

c) to samo jak w pkt b. ale otwierane jak na zdjeciach ktore dal bonzo:D

No cóż zrobić fotki niestety nie moge bo ona stoi na parkingu w Łodzi a ja jestem ponad 2 tys. kilometrów dalej.

Bez tego trudno będzie stwierdzić co będzie pasować,a fotki ze strony którą mi podesłałeś niewiele mówią :/

[ Dodano: Czw 31 Sty, 2008 20:31 ]

a) albo masz na 6 miejsc czyli 3 rzedy po 2 fotele (obrotowe z podlokietnikami)

B) z przaodu masz 2 a z tylu masz 2 rzedy "kanap" po 3 osoby

c) to samo jak w pkt b. ale otwierane jak na zdjeciach ktore dal bonzo:D

tyle to wiemy ALE NIE WIEMY CO MA POD WKŁADZINĄ

No cóż, wstrzymam sie z kupowaniem foteli przez net -> i sprawdze najpierw co tam jest pod wykładziną.

Dzięki wam za pomoc i opisy, wiele mi to rozjaśniło, wiem teraz na co zwrócić uwage.

Do następnego...

adam12

• 2 miesiące temu...