Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Po zaciągnięciu ręcznego nie świeci się kontrolka na d

Gość mariox1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich....

Właśnie stałem się posiadaczem Almery 2,2 DI z 2001r i mam problem z kontrolką od ręcznego. Jak zaciągnę ręczny to nie świeci się kontrolka. Czy muszę rozbierać deskę żeby sprawdzić żarówkę czy może mogą być inne przyczyny?

Porszę o info.

Pozdr...

Przy dźwigni ręcznego jest włącznik tego światła, sprawdź go - powinien być pod tą dźwignią. Nie jestem pewny, ale o ile on jest to warto sprawdzić bezpiecznik. Podobnie ze światłem stopu, sprawdź, czy przypadkiem tam nie ma bezpiecznika. Gdzieś na forum powinieneś znaleźć manuala. Tam jest, między innymi, doskonale rozrysowany cały schemat instalacji elektrycznej. Użyj wyszukiwarki.

• 2 lata później...

Witam kolego...to raczej nie wina instalacji. sprawdź pod pod maską poziom płynu hamulcowego tam jest taki pływak który przy niskim stanie oleju się zawiesza i kontrolka się swiec. dodatkowo sprawdź na tylnich kołach czy przewody nie puszczaja płynu hamulcowego. zerknij też na cylinderki. ja tak miałem wczoraj w mojej nysce i mój mechanik mi szybko to zdiagnozował i usunał usterkę.hejas i pozdro:)

• 1 miesiąc temu...

U mnie tez nie świeci jak się okazało po demontażu deski rozdzielczej (zajmuje to kolo 10-15 min) nie było włożonej żarówki :D (autko mam od 3 miechów :D), ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadzało, zerknąłem w związku ze zmianą podświetlenia deski rozdzielczej.

zacząłbym od żarówki - najsłabszy element

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...