Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

pojemność butli a ilość gazu

Gość zioloo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

U to grubsza sprawa, ale jak nie zapomnę to ruszę temat jak będę na przeglądzie we wrześniu, zobaczymy co wymyślą.

Tofik masz rację, z jednej strony, bo chodzi o długość pływaka i długość rurki do poboru gazu, ale poziom natankowania reguluje się podgięciem pływaka smile.gif

mam czas do czerwca na wykombinowanie nowej butli wtedy przegląd się szykuje choć nie powiem z nudów to bym podgiął

mi wchodzi 33.5 l a zatankowałem na shellu tyle i po przebiegu do zera zalalem spowrotem na statoilu i weszło 32,5 wiec trudno wyczuć oco chodzi ???

Ciekawe.Na poniżej wypisanych stacjach tankują mi :

orlen- 36.6L przejechane 350km

schell- 35.7L przejechane 320km!!!

GAC - 37.9L !!! przejechane 350km

Ostatnio nabiłem na statoil ale nie pamiętam ile i jeszcze na tym jeżdżę wiec podam po zakończeniu. Ale odbieram dobre wrażenie.

PS. Dino co wymyślimy z tym moim padającym reduktorem?

pomyślimy, widzisz, że teraz często przebywam w tamtych rejonach, jak będę w KRA to jeden dzionek sobie zabezpieczę i ogarniemy to wszystko,może i przełożymy reduktor tam gdzie mówiłem, no a spalanko nawet nawet ja tyle to mam w trasie ;)

Wczoraj tankowałem i weszło 32,39l, ale teraz coś sporo mi wziął gazu bo zrobiłem tylko jakieś 245km (zwykle około 270km), ale może to dlatego, że kilka razy dość długo stałem na postoju z włączonym silnikiem.

Czy możecie się podzielić informacją jakie macie butle w miejsce koła zapasowego. Interesują mnie wymiary dla koła 15 Nissan Primera 2001.

Ja mam Stako 600 X 200 - 42 /80% czyli 33litry i podobno większa szerkość się nie zmieści ?

Ale czy to jest prawda ? Dzwoniłem do zakładu i pracownik upiera się że większa szerokość nie wejdzie.

Przeglądałem stronę producenta:

http://www.stako.pl/index.php?id=product&prod=3&kat=1&alias=T12&lang=pl

Jeżeli macie zdjęcia swoich butli to też chętnie zobacze jak u was to wygląda.

Edytowane przez wserwis

U mnie do n16 wsadzili 47l butle ale jakie ma wymiary to nie mam pojęcia. :P

090920101283.th.jpg

Edytowane przez buladag

62L a zdjęcia gdzieś są na forum

DINO: Mógłybyś jakimś zarzucić? Aż jestem ciekaw jak to tam upchałeś. :)

42 litry i realnie 33.5 to mam P10 gdzie standartowo fura latała na felach 14 cali i do mnie myśle że wejdzie coś wiekszego

Extradd ma wiecej w Almerze

co Ciebie wejdzie coś wiecej ,zobacz czy może nie wejdzie pełny zbiornik z wielozaworem na zewnąrz ja o takim myślę zobacz na strone stako .. fajna opcja na standartowe 47 litrów + podgięcie dawało by z 600 Km po trasie + zbiornik PB i mamy sporo,,

tak nagrałem puszczanie gazu z butli i widać odrazu, ze mieści się w miejsce na koło, jest dostęp do zmieniarki, trzeba tylko troszkę podciąć korytko, ale pod nie można jeszcze coś włożyć, np. klucze, trójkąt i jakieś duperele

A ja wprowadziłem was przypadkowo w błąd za co przepraszam. Moja butla ma 43l (tak napisane jest w papierach), a nie 47l jak pisałem wcześniej (coś mi się pomieszało).

Tak więc jeśli wchodzi ponad 32l to jest to chyba "w normie" (80% z 43l to 34,4l).

Aha, w N16 fabryczna zapasówka to było koło 15'.

Edytowane przez buladag

Na homologacji butli napisane jest tylko ZT H200 co prawdopodobnie oznacza wysokość 200, idąc tym tropem na stronie producenta jest butla o parametrach: 600/200-43L, 24,1kg (tylko jedna butla podana na stronie producenta ma pojemność 43l).