Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] OLEJ NORAUTO-ELF

Gość KAFAR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam n16 1.8+lpg i wlasnie musze wymienic olej, poniewaz krucho z kasa nie bede wlewal Castrola 10w-40-koszt ponad 100zl za 5 litrow, pomyslalem o kupnie firmowego oleju na stacji Norauto, ktory podobno jest dostarczany prze ELF, banka 5l 10w-40 kosztuje 70 zl.

Czy ktos mial do czynienia z tym olejem, czekam na sugestie

po co przepłacać wlej jakiś minerał najtańszy :diabel: 30zł to kawał oszczedności...

A po co tak kombinować z jakimś badziewiem Norauto , to już lepiej jakiś inny wlej np. z pierwszego tłoczenia , zamów sobie np. na allegro castrola 10w/40 i będzie o wiele taniej , a żeby jeszcze zejść z ceny to znajdz kogoś ze swojej miejscowości i umów się na odbiór osobisty i w tedy za castrola zapłacisz około 80.00 pln , a nie ponad 100 . Nawet co nie którzy do zakupionego oleju dodają choinkę zapachową gratis

Witam

mam n16 1.8+lpg i wlasnie musze wymienic olej, poniewaz krucho z kasa nie bede wlewal Castrola 10w-40-koszt ponad 100zl za 5 litrow, pomyslalem o kupnie firmowego oleju na stacji Norauto, ktory podobno jest dostarczany prze ELF, banka 5l 10w-40 kosztuje 70 zl.

Czy ktos mial do czynienia z tym olejem, czekam na sugestie

Masz chyba na myśli bańki 4-litrowe. Do Almy wchodzi niewiele ponad 3L (z wymianą filtra) więc i na dolewki zostanie. A jak chcesz tak bardzo oszczędzać to zaczekaj z wymianą aż się lampka ciśnienia oleju zapali. Znam takich co tak czynią :diabel:

• 2 tygodnie później...

katalogowo wchodzi mniej niż 3l, ja właśnie swoją zalałem totalem, jednak syntetykiem, a 10w40 to półsyntetyk, polecałbym przejście na 5w40 (5w35)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...