Gość Michel Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Hej, Interesuje mnie jakie udało Wam się uzyskać najmniejsze i największe spalanie z tym silnikiem. Jeżeli chodzi o mnie - jakbym nie jeździł zawsze w mieście wychodzi około 10l Ciekawy jestem jakie różnice na spalaniu mogą mieć poszczególne osoby jeżdżąca takim samym autkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 mieście wychodzi około 10l Ciekawe ja z silnikiem 1.8 uzyskuje taki wynik;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michel Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 No właśnie, silnik 1,5 jest za mały i wysila się przy ciągnięciu takiej masy, kupiłem go, ponieważ bałem się spalania 1,8, a chyba się przeliczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elgreen Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 miasto zima - max 10,5 (albo 9,6) nie jestem pewny :] miasto-trasa zima - max 8,6 trasa zima - min. 6,8 ale silnik to 1.5 98KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extradd Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Oby tylko ktoś nie wyleciał z wynikiem 4.6L/100km .Tak na poważnie to moja 1.6 paliw cyklu mieszanym 9/10L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iskierka Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Na zimówkach z kolcami moja QG18 po mieście 8 l. bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krunch Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 iskierka ale w trasie? :027: mo 1.8 po miesice pali 12 benzyny lub 14 gazu - inna sprawa ze lodz ostatnio jest strasznie zakorkowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miro.b Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Cześć !! W mieście, w korkach, często krótkie dystanse (do 3 km), a jak można pojechać to obrotomierz conajmniej do 4 tys i mój maksymalny wyniósł trochę ponad 9 litrów. Zawsze tankuje pod korek i zeruje licznik (590 - 610 km na ok 54-55 litry paliwa). Ostatnio jeżdżę dużo delikatniej bo okazało się, że jazda na wysokich obrotach powodowała, że silnik zasilał się odrobiną oleju i na jednym zbiorniku dotrwałem do 700 km - fakt niewiele w zbiorniku już było paliwa. Trasa - nigdy nie udało się przekroczyć 7 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jones1988 Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Średnio pali mi 8 - 9 litrów na 100 km większość to miasto (warszawa). Po trasie to do 7-miu litrów da się zejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 w trasie jak jechałem około 90km/h to zszedłem do 7,3 l ale przy normalnej mojej jeździe 8,5 l po miescie 9-10 l w zaleznosci od korków oczywiscie na gazie na benzynie nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michel Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 jeszcze kilka odpowiedzi i będzie można wyliczyać średnią tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Myślałem że tylko mój pali powyżej magicznej 6L. Mam auto po wymianie pierścieni-igiełka noi: trasa bez szaleństw zimą 7l trasa ostro 7,5l miasto zimą 9l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elgreen Opublikowano 10 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2008 troche to slabo wyglada patrzac na to, ze taki lanos 1,6 potrafi zejsc do 5.8l/100km w trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antylopnik Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 elgreen - nie wiem o jakim Lanosie piszesz ale chyba jechał za ciężarówką. Ja w ten sposób osiągnąłem 2,8 l/100 Skodą Oktawią 1.9 D (odczyt z komputera . Lanos 1.6 (miałem służbowego) nie chciał palić mniej niż 11 w miescie. W trasie nie pamietam (może rzeczywiście 5,8) Alma 1.5 w mieście 9 (duzo korków), trasa od 6,5 (90 km/h) do 8 l (normalna jazda) :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kier_ownik Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Silnik 1.5 to porażka... w trasie na gazie fakt że delikatnie podkręconym żeby niebyło różnicy z benzyną schodzę do 8-9, po mieście bez 11 w zimę ciężko się obejść mimo że komputer pokazuje średnią 6,9l/100km... cikawe jak będzie w lato na klimie, żaluje że nie kupiłem 1.8 spalanie niewiel większe pewnie a dynamika o niebo lepsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 żaluje że nie kupiłem 1.8 spalanie niewiel większe pewnie a dynamika o niebo lepsza... kumplowi 1,8 pali w miescie do 14 gazu w zimę tak,że nie żałuj widocznie masz cięzką nogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam. Ja osobiście mam n15 1,4 75 km i średnio pali mi 7,5 z moją cieżką nogą to dobry wynik. Mój ojciec ma 1,5 z 2001. Ma go od nowości i nalatał 70 tys km Pamiętam jak jechaliśmy nad morze. 3 osoby + full bagażnik i cieliśmy dynamicznie jak to u nas prędkości 80-140 i 30% z klimą - na odcinku 650 km wyszedł 6,2 litra Pb 95-/- Średnio pali mu 6,9 mieszany. A ile w mieści nie wiem bo wtedy nie mierzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szewcu111 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Witam, mi almerka 1.5 170kkm (gaz 130kkm) pali 10 litrów gazu w mieście. Benzyny nie wiem, ale może niedługo sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi