Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] PYTANIE ODNOŚNIE ABS

Gość PEPS SUPREME

Rekomendowane odpowiedzi

Gość PEPS SUPREME

Witam.Mam pytanie>Wg.numeru VIN moja almera ma ABS jednak znajomy mechanik zagladajac pod maske stwierdzil ze jednak go nie ma... :zdziw: Ktos moze mi to wyjasnic??

Gość Tombolot
Witam.Mam pytanie>Wg.numeru VIN moja almera ma ABS jednak znajomy mechanik zagladajac pod maske stwierdzil ze jednak go nie ma... :zdziw: Ktos moze mi to wyjasnic??

A Ty jak hamujesz to nie czujesz że go masz ? :D

Tombolot nie rób sobie jaj z kolegi :fuckyou: .

ABS łatwo sprawdzić:

1.Przekręcasz stacyjkę i lukasz na zegary a dokładniej kontrolkę ABS która powinna chwilę poświecić i zgasnąć,

2.Podczas wybiegu naciskach gwałtownie pedał hamulca i trzymasz, powinieneś poczuć taki terkot pod pedałem, a samochód nie powinien pociągnąć picha :)

Gość PEPS SUPREME

Zapomnialem tego dodac :D wlasnie nie czuje i tu jest pies pogrzebany :sylwester:ps.VIN klamie?? :D

Sprawdzilem to tak jak kolega wyzej polecil...nie zapala sie zadna kontrolka....i terkotania nie czuc.. :D czyli jednak VIN klamie

1. Czy z tyłu masz tarcze? jak masz bębny to 100% nie masz abs-u bo w układzie z bębnami w N15 nie było ABS-u.

2. Czy przed akumulatorem - równolegle do pasa przedniego auta jest skrzynka z bezpiecznikami - ta skrzynka jest odpowiedzialna min. za ABS. Jeśli jej nie masz to wiadomo.

3. Pompa ABS w komorze silnika - jest czy nie ma?

4. No i czy kable - cześć wiązki ABS dochodzi do wszystkich kół?

To są fizyczne wyróżniki dla ABS w odniesieniu do jego braku.

Sprawdź jeszcze raz VIN, choć osobiście wydaje mi się że nie powinien kłamać. Jak sprawdzałeś VIN?

Gość PEPS SUPREME

W tej chwili nie jestem w stanie sprawdzic czy jest tam gdzies takowa skrzynka z bezpiecznikami itp.poniewaz nie znajduje sie w poblizu auta(jutro oblookam i dam znac)ale jedno wiem napewno:Z tylu mam bebny tak wiec...Wiadomo..Ps.VIN sprawdzalem na jednej z rosyjskich stronek ktore znalazlem na tym forum. :/

Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...