Gość Pyrus Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 W passacie programuje sie automatyczne podnoszenie szyby poprzez podniesienie recznie jej na maksa do gory i przytrzymanie przycisku przez 5 bodajze sekund. A jesli chodzi o P12 to mi tez piszczy czujka od niezapieych pasow, mimo ze zawsze zapinam. jednak ja zauwazylem taka przypadlosc, ze gdy mam w elektrycznie sterowanych fotelach opuszczony tyl poddupnika na maksa w dol to wtedy piszczy i wystarczy lekko uniesc w gore i juz nie piszczy. Kolego wlasnie rozwiazales moj problem,dalbym ci "pomogl"gdybym mogl(niestety musialbym byc zalozycielem tematu) :!: :!: Co sie okazalo,przedwczesnie zaczalem sie cieszyc ze sprawa sie sama rozwiazala, kilka godzin pozniej znow gdzies jadac zaczelo dziac sie to samo.Wsciekly na maxa wrocilem do domu przegladam temat i twoja odpowiedz,poszedlem do auta i zrobilem dokladnie jak napisales z tym siedziskiem!! jak mam max opuszczone to od razu pisk i miganie.A wiec musze wyzej siedziec ale przynajmniej nie piszczy.Wielkie dzieki kolego :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexandro Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Wydaje mi się że te wszytskie sprawy z elektroniką to przypadłość naszych P 12. Źle zrobione masy świateł, problemy z siedzeniami, nawigacja radiem, immobilajzerami, światłami. Niby dobre samochody a jednak sporo problemów. Małe japońskie rączki przy konstruowaniu samochodu chyba światło wyłączyli i schematy elekrtyczne w krzaczkach zapisali... Po czytaniu problemów na tym forum użytkowników P 12 to w większości ELEKTRONIKA!!!.... A jednak i tak je bardzo kochamy .... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Wydaje mi się że te wszytskie sprawy z elektroniką to przypadłość naszych P 12. Źle zrobione masy świateł, problemy z siedzeniami, nawigacja radiem, immobilajzerami, światłami. Niby dobre samochody a jednak sporo problemów. Małe japońskie rączki przy konstruowaniu samochodu chyba światło wyłączyli i schematy elekrtyczne w krzaczkach zapisali... Po czytaniu problemów na tym forum użytkowników P 12 to w większości ELEKTRONIKA!!!.... A jednak i tak je bardzo kochamy .... :-) Ja akurat mam jej po dziurki w nosie,od kiedy kupilem caly czas sie cos psuje,ale widocznie zle trafilem. Powiem ci jeszcze ze chyba tym samym nie tylko naprawila sie ta durna sygnlizacja niezapietych pasow,ale tez w koncu cd gra!! Bo do tej pory gralo tylko jak wczesniej wlozylem plyte do czyszczenia napedow optycznych przed wlozeniem cd z muza(wyobraz sobie codziennie wkladasz najpierw plyte czyszczaca a potem zwykla wrrrrrr) mam nadzieje ze teraz bedzie juz ok.Jeszcze raz serdeczne dzieki Ps.moj akurat nie robily japonskie raczki,tylko te leniwe angielskie lapy,moze dlatego tyle problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexandro Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Mojego tez angielskie leniwe łapska...ale chodziło mi o sam faKT KONSTRUOWANIA :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radzio000 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Wydaje mi się że te wszytskie sprawy z elektroniką to przypadłość naszych P 12. Źle zrobione masy świateł, problemy z siedzeniami, nawigacja radiem, immobilajzerami, światłami. Niby dobre samochody a jednak sporo problemów. Małe japońskie rączki przy konstruowaniu samochodu chyba światło wyłączyli i schematy elekrtyczne w krzaczkach zapisali... Po czytaniu problemów na tym forum użytkowników P 12 to w większości ELEKTRONIKA!!!.... A jednak i tak je bardzo kochamy .... :-) Ja akurat mam jej po dziurki w nosie,od kiedy kupilem caly czas sie cos psuje,ale widocznie zle trafilem. Powiem ci jeszcze ze chyba tym samym nie tylko naprawila sie ta durna sygnlizacja niezapietych pasow,ale tez w koncu cd gra!! Bo do tej pory gralo tylko jak wczesniej wlozylem plyte do czyszczenia napedow optycznych przed wlozeniem cd z muza(wyobraz sobie codziennie wkladasz najpierw plyte czyszczaca a potem zwykla wrrrrrr) mam nadzieje ze teraz bedzie juz ok.Jeszcze raz serdeczne dzieki Ps.moj akurat nie robily japonskie raczki,tylko te leniwe angielskie lapy,moze dlatego tyle problemow to rzeczywiscie masz pecha, jeszcze nie mialem problemu z tym samochodem (odpukac) no oprocz psa na drodze a co do konstruktorow to tylko raz spotkalem sie z wersja wyprodukowana w japan, miala czarno bialy monitor i brak kamery cofania:) to juz wole angola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 to rzeczywiscie masz pecha, jeszcze nie mialem problemu z tym samochodem (odpukac) no oprocz psa na drodze a co do konstruktorow to tylko raz spotkalem sie z wersja wyprodukowana w japan, miala czarno bialy monitor i brak kamery cofania:) to juz wole angola no widzisz szczesciarz z ciebie,ja juz wymienilem od kupna: tylne tarcze/klocki, common rail,cala obudowe pilota,byly problemy z tymi pasami i cd, sa nadal problemy z mega wysokimi obrotami na wolnym biegu przy zimnym silniku :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexandro Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Ja odpókać takich poważnych awarii nei miałem a jak miałem to tylko z elektroniką. Pasy, migacze, kamera cofania, abs, esp, oświetlenie wewnetrzne i tylnie masy......Reszta póki co bez zarzutu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ibiza15 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2008 zapnij pas przed siadaniem. i po bolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 zapnij pas przed siadaniem. i po bolua do kogo ta odpowiedz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexandro Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Ja zapinamy a syganł niezapiętych pasów włączał mi się jak dawałem kierunkowskaz w lewo :-P :-P :-P :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radzio000 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markus.uk Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 WITAM SERDECZNIE OD KILKU DNI MAM PROBLEM Z DZIWNYM SYGNAŁEM W P12. JEST TO TEN SAM DZWIĘK JAK TEN, KTÓRY SYGNALIZUJE NIEZAPIĘTE PASY LECZ JEST CIĄGLY,ZACZYNA PISZCZEC I PRZESTAJE KIEDY CHCE NIEZALZNIE CZY SAMOCHÓD JEDZIE CZY STOI. WYŁĄCZA SIĘ TYLKO KIEDY JEST WLĄCZONY KTÓRYKOLWIEK KIERUNKOWSKAZ LUB SWIATŁA AWARYJNE.PISZCZY NIEZALEZNIE CZY PASY SĄ ZAPIĘTE CZY NIE. PROSZE O RADE CO MOGĘ Z TYM ZROBIC I JAK, BO JEST TO STRASZNIE IRYTUJACE. DZIĘKI ZA WSZELKIE RADY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lanserszymon Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 czesto jezdze sam primerka p12 i piszczy mi ze nie zapiete sa pasy obok.... mimo ze tam nikt nie siedzi.... co z tym zrobic ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eryk Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 miałem taki problem, okazało się że to przetarty kabelek od czujnika, odłączyłem wtyczkę czujnika i było ok. (fotel pasażera) Co do samego piszczenia sprawę rozwiązałem tak, udało mi się załatwić samą wtyczkę pasów, i jak nie chce mi się zapinać pasów to poprostu mam zapięcie zapięte ale pasy nie -------------------------------------------------------------------------------------------- spis firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mackowalski Opublikowano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2009 a ja mam podobny problem, ale mi się pojawił po tym jak dałem przednie fotele do prania. Od tego czasu mimo, że nikt nie siedzi (prznajmniej ja nie widzę), to cały czas świeci mi się kontrolka i piszczy. Czyżby panowie z myjni czujkę jakoś zalali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość borys118 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 WITAM SERDECZNIE OD KILKU DNI MAM PROBLEM Z DZIWNYM SYGNAŁEM W P12. JEST TO TEN SAM DZWIĘK JAK TEN, KTÓRY SYGNALIZUJE NIEZAPIĘTE PASY LECZ JEST CIĄGLY,ZACZYNA PISZCZEC I PRZESTAJE KIEDY CHCE NIEZALZNIE CZY SAMOCHÓD JEDZIE CZY STOI. WYŁĄCZA SIĘ TYLKO KIEDY JEST WLĄCZONY KTÓRYKOLWIEK KIERUNKOWSKAZ LUB SWIATŁA AWARYJNE.PISZCZY NIEZALEZNIE CZY PASY SĄ ZAPIĘTE CZY NIE. PROSZE O RADE CO MOGĘ Z TYM ZROBIC I JAK, BO JEST TO STRASZNIE IRYTUJACE. DZIĘKI ZA WSZELKIE RADY sprawdź zamek w pokrywie bagażnika, prawdopodobnie Ci się zaciął i piszczy. miałem to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi