Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problemy z alarmem

MarcinJ
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No i ....

szlag mnie trafia. Wychodze z samochodu, naciskam na pilot, chce zamknac auto. Nic, zero reakcji. Probuję kilka razy, bez rezultatu. Otwarłem plastik, zamknąłem auto ręcznie. Po paru godzinach wracam, chce pojechać do domu - oczywiście pilot nie działa. Znów otwarcie ręczne. Dojechałem do domu, naciskam z ciekawosci pilot - auto zamyka się i alarm uzbraja. I tak kilka razy pod rząd. Potem alarm przestaje reagować na kluczyk. Chwilę odczekać i znów działa. I tak w kółko.

Już jak miałem auto odebrać to mi jeden dzień więcej kazali czekać bo coś im centralka szwankowała. Mieli wymienić na nową. Mam wrażenie, że dali starą tylko jakoś podreperowali...

A i przy ruszaniu coś mi tam stuka :/

Czar prysł.

Autoalarm to Cobra, model AC/AK 4918. Podłączyli go pod kluczyk. Działało tak, że zamykając pilotem samochód włączałem alarm, otwierając - wyłączałem. No i dziś, bez żadnego ostrzeżenia, podjechałem pod blok, wysiadam z samochodu, chcę zamknąć a ten ani drgnie. Zero reakcji. Musiałem zdejmować zaślepkę zamka i zamknąć samochód kluczem. Gdy chciałem wracać do domu pilot nadal nie otwierał samochodu więc znów zaślepka i kluczyk. Całe szczęście Immobiliser działał i auto dało się uruchomić.

A co do stukania to przy ruszaniu do przodu z jedynki coś mi z przodu stuknie czasami - to jest chyba to, co opisywane w TTTM.

Stukanie przy zimnym silniku do czasu nagrzania - to specjalność zakładu "Note" :diabel:

Co do alarmu mam też mam cobrę spiętą z kluczykiem i narazie zero problemów, jedynie o czym trzeba pamietać to żeby po dezaktywacji alarmu (i tym samym otwarciu drzwi) nie otwierać natychmiast auta. Trzeba odczekac jakieś 2-3 s.

Daj znać co wyszło z wizyty

Ściślej: wystarczy poczekać aż drugi raz migną migacze. :)

Niekoniecznie. Mi czasem po tych 2-3 sekundach też się włącza... obciach na całą okolicę, bo potrwa chwilę, zanim uda się wyjca wyłączyć...

U mnie czasami jak rano otwieram sygnalizuje 4x, że alarm był aktywny, w serwisie stwierdzili czujnik otwarcia maski i wymienili. Alarm dalej się wzbudza od czasu do czasu, powyje minute i spokój. Odłączyłem przewód od czujnika otwarcia maski, ale to nic nie pomogło.

• 4 miesiące temu...

Aby było ciekawiej mnie załączył się alarm dzisiaj w trakcie jazdy!Owszem po zatrzymaniu i wykasowaniu wszystko grało jak należy,sygnalizacja diody 4 mrugnięcia.Acha aby go wykasować wszyscy musieli opuścić na chwilę samochód,obciach!

• 3 tygodnie później...

Doszedłem co to jest, po zaklejeniu wewnętrznych czujników ultradźwiękowych, przestało sie wzbudzać, wymienili czujniki i dalej to samo, więc zakleiłem nowe czujniki i mam spokój. Centralki są lipne i tyle, ale to chyba nie jest produkt nissana.

Notek, alarm jest niepotrzebnym dodatkiem, którego wymaga ubezpieczyciel - (nie jestem pewien), a note ma wozić właściciela bez dostarczania zbędnych stresów.

Trzymam w aucie 2 metrowego pytona. Obiecywał, że się nie będzie ruszał, może oszukiwał. :D

• 3 lata później...

Ja się właśnie zastanawiam nad założeniem dodatkowego zabezpieczenia, ma tylko immobilizer. Najnowszy hit to Zeder, ale cena mnie odstrasza. W starym aucie miałem ukryty wyłącznik pompy paliwa i spałem spokojnie.

Może ktoś wie jak się do tego zabrać gdzie szukać przewodu od pompy paliwa.

Problemy z alarmem miałem od kilku dni,nie było dnia zeby się nie załączył.Zakleiłem czujniki idac za Waszą radą i był spokój...ale mnie spokoju to nie dawało ,dla czego?

I dzisiaj,korzystając z ładnej i ciepłej pogody postanowilem się przyjrzeć alarmowi,a szczególnie tym czujnikom na słupkach.Zacząłem zdejmować osłony plastikowe...i o mało zawału nie dostałem! :D

Zza osłony wypełz "piekny" :D pająk!bez mała 1.5cm długości! Gdzie się taka zaraza uchowała?Po likwidacji pasażera na gapę,alarm się już nie wzbudza :D

Pajączek!? dobre mi sobie!Gdybym cierpiał na arachnofobie to już chyba bym nigdy nie wsiadł za kółko :D

A tak to pajączek przędzie swoje nici w niebieskim królestwie :D

A tak na serio to wychodził akurat pod sam czujnik.

Edytowane przez JACKO29

• 2 tygodnie później...