Gość mcmis Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam, Posiadam Micre k11 1.3 z 98 przed liftem. Mam pytanie odnośnie obrotów silnika na 5 biegu. W mojej mikrze przy 110km/h wynoszą one 3000obr/min Co wydaje mi sie sporo. Jak to wygląda w Waszych samochodach? Czy są to obroty prawidłowe? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piegusek Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 w mojej obroty przy 110 km/h są identyczne. tak, że chyba wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Martinez Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 tak powinno byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 no dokladnie przy 110 jest 3tys a przy 140/h 4tys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Nie może być różnic, bo pomiędzy punktami pomiarowymi jest tylko sprzęgło i skrzynia biegów,więc albo by musiało się ślizgać sprzęgło (co by było odczuwalne) albo by musiała być inna skrzynia biegów (przełożenie główne).Nawet jak niektórzy sądzą inne opony też nie dają różnicy pomiędzy tymi wskazaniami ,a jedynie co do prędkości faktycznej,która nie ma wpływy na stosunek tych dwóch wskazań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.