Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144/W11.144] ŁĄCZNIK ELASTYCZNY RURY WYDECHOWEJ

Gość krzych67
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzych67

Kochani. Zaczyna mi burczeć w miejscu łacznika elastycznego na rurze wydechowej. Wiem bo w starej primerze przerabiałem to 2 razy. Kto mi podpowie, jaki rozmiar (długość i średnica) jest do P11.144?? Szukałem o tym na forach, ale nie znalazłem. Będę wdzięczy, bo nie musiałbym szukać kanału.

Aha...

Silnik 2 litry, benzyna:)

wiam: lepiej sam sprawdź , ja nawet nie pytałem . podniosłem auto i mam fi 55mm na 200mm długości . kupiłem bosela za 45zł. pozdro

Gość Bruneros

no to ja nie wiem czy mnie zrobili czy nie ale niedawno mi padlo (170 tys przebieg) i zaplacilem 170 zl z robota - w kilku miejscach sie dowiadywalem i cena +/- 10 zl sie roznila (wroclaw)

Gość krzych67
hmm... a nie byloby taniej pojechac do jakiegos tlumikarza?? jak u mnie padla ta zlaczka to pojechalem do warsztatu i nawet nie po znajomosci zaplacilem 60zl z robocizna :P

Hm... Sama złączka kosztuje ok. 70. Wycięcie i wspawanie to sporo roboty.

no to ja nie wiem - moze dali mi jakas chinska plastikowa podrobke :) ale jak nic nie zaplacilem wiecej jak 100zl. Kiedy moj znajomy pojechal dowiedziec sie o caly (!!) tlumik do toyoty cariny II to wynioslo go to 120zl!!

ja oczywiscie caly czas mowie o podrobkach, a nie o markowym laczniku z logiem nissana :)

Sprawa bardzo prosta badamy srednice i dlugosc idziemy sobie do hurtowni i podajemy wymiar kupujemy rozkrecamy element dojda do wymiany uszczelki wspawujemy pamietajac zeby luzno byl bo naciagniety zaraz peknie i z bani

Dodano: Czw 14 Lut, 2008 18:38

prosze bardzo w czesciach zamiennych wystepuje jako caly element dzwonisz do inter cars i mowisz zeby ustawil cennik pelna oferta wbił numer BOS840-577 podal cene ewentualnie zaienniki wysłalem zdjecie primery p11 po lifcie silnik 140 koni sedan oczywiscie do tego dojdzie bos256-054 uszczlka widoczna i 2x bos256-170 pierscienie metalowe ktore trzeba bedzie dokreac w dwoch etapach bo sa twarde najpier odrazu pozniej jak sobie pojezdzisz i zmieknie jeszcze raz dokrecic nie pomoze zostanie pasta

oczywiscie taniej wyjdzie sama lacznik elastyczny kolo 50zł ale zmierzyc musisz sam i oczywiscie uszczeleczki

witam

powiem tyle w primerce jest luks dostep robie w klinice tlumika i zapewniam cie ze sa owiele gorsze miejsca np: w megance tam juz musisz odkrecic przytym urwaja sie sruby:D ale migomat i jedziesz. Wyciecie siatki inaczej zlaczki elastycznej zajmuje ze wspawaniem okolo 20 minut:D

pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...
Witam. Jestem tu nowy, ale mam nowe informacje bo własnie jestem po takim zabiegu. Łącznik kupilem w sklepie moto, koszt 32 zlote. Robota 20, albo 30. Całkowity koszt 52-62 zlote. Czas, to moze max 10 minut.

Trochę tanio kupiłeś ;)

Sprawdź, czy nie ma przedmuchów.

Nie no :) Wszystko jest w jak najlepszym pożądku. Mogę polecić bardzo tani i dobry zakład w okolicach Krakowa. Chłopy robia kilka wydechów codziennie, warunki może nie jakieś piękne, ale kto chce zaoszczędzić ten będzie zadowolony, bo chłopaki nie boją się żadnej roboty.