Gość CichyBart Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Witam Znajomy ma problem (też primerka p11), czasem przy "leżących policjantach" stuknie mu coś z prawej z przydu... Zakład stwierdził, że "tulejki" są do wymiany (ok. 130zł + robocizna). Inny znajomy natomiast stwierdził, że nie ma sensu tego robić... Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? (Przy ruszaniu/hamowaniu zachowuje się normalnie, na zakrętach (nawet ostrych) też...) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 11 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2008 Zapewne chodzi o tuleje wachacza górnego - wybijają się (moja Primera jest właśnie po wymianie prawego górnego).W takich kosztach jak piszesz jest do kupienia cały nowy wachacz (polecane są 555) i wyjdziesz na równo ale masz całą nową część - decyzja należy do Ciebie. Poza tym to oznacz że są luzy w zawieszeniu a jak sam zapewne wiesz,być go nie powinno [ Dodano: Pon 11 Lut, 2008 22:48 ] http://moto.allegro.pl/search.php?string=n...;category=18967 [ Dodano: Pon 11 Lut, 2008 22:50 ] czyli ode mnie w skrócie - jak najbardziej naprawiać a znajomy jak się nie zna to niech zajmie się czymś innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Czyli sprawdzanie zbieżności nie ma sensu teraz z tym...? Ile naprawa powinna kosztować mniej więcej? I ile zbieżność..? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 po pierwsze to nie ustawią zbieżności fachowcy dopóki będą luzy w zawieszeniu/układzie kierowniczym koszt zbieżności z regulacjami - zależy czy jedna czy obie osie (przedział od 40 do ponad 100 zł) [ Dodano: Wto 12 Lut, 2008 20:38 ] u mnie w okolicy wymiana wachacza to koszt 30 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CichyBart Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Dzięki za pomoc... miałem jeszcze jedno pytanie: czy wymieniać jeden wachacz, czy parami to się robi... ale jak sam napisałeś, jesteś po wymianie górnego prawego... Będę musiał podzwonić po warsztatach i jechać ze znajomym zostawić wozik... a sam sobie zrobię samą zbieżność... drogie to ;/ Pozdrawiam ps: można zamykać temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 można pojedyńczo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.