Gość renia Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Muszę wymienić skrzynię biegów (micra K11 1996r. benzyna 16 v, poj 1.0 skrzynia manualna). Czy skrzynia używana musi być z identycznej micry, czy też może być np. z innego rocznika? Czekam na pilną i fachową odpowiedź!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 renia, Powinna być o takim samym symbolu,jeśli będzie inny to mogą być inne przełożenia.Na przykład 1,3 a nawet z tego samego rocznika ma dłuższe przełożenia (zwłaszcza na wyższych biegach te różnice są duże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 Od 1.3 nie pasuje. Konkretnie półośka od 1.0 nie wejdzie do skrzyni od 1.3. Musisz mieć skrzynię od 1.0 w manualu, powinny pasować skrzynie z aut do roku 1997 (przed liftem - mniejsze lampy i atrapa między lampami - handlarze wiedzą o co chodzi). Oczywiście najlepiej, aby zgadzały się oznaczenia na skrzyni. [ Dodano: Wto 12 Lut, 2008 20:30 ] Ze skrzynią z aut po lifcie będzie ten sam problem, co ze skrzynią od 1.3 - półośka nie wejdzie do skrzyni (być może coś jeszcze, ale to na pewno... przerabiałem to z półośkami). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterix Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 obym nigdy nie był zainteresowany powyższym problemem.....<dokladnie taki sam model mam i z tego samego roku> :zly2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andy Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Ze skrzynią z aut po lifcie będzie ten sam problem, co ze skrzynią od 1.3 - półośka nie wejdzie do skrzyni (być może coś jeszcze, ale to na pewno... przerabiałem to z półośkami) Mam Micrę z 2000 roku i w niej jest zamontowana skrzynia o symbolu takim samym jak w 1.3 czyli Domiss ma chyba rację,że skrzynia z auta po lifcie Ci nie wejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość muchaa Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 A czy posiadając skrzynię w Micrze K11, 1.0, 93r o oznaczeniach 41B#2, mogę zamontować o oznaczeniu 41B#1? Wie ktoś coś o tym? I czy Micry produkowane w Wielkiej Brytanii różnią się od tych europejskich, jeśli chodzi o skrzynię? A czy posiadając skrzynię w Micrze K11, 1.0, 93r o oznaczeniach 41B#2, mogę zamontować o oznaczeniu 41B#1? Wie ktoś coś o tym? Pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezarycezary Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Naprawiałem skrzynie w Mikrusie 1.0, bo była wyjąca. Wymienione zostały 3 łożyska - koszt 400zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.