Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Numery Vin

Gość marud
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy może mi ktos powiedzieć w którym miejscu na tyle Sunny N14 3D jest numer VIN ewentualnie zrobić fote tego miejsca (sam numer może być zamazany chodzi mi o lokalizację). Z góry dziękuję za pomoc.

pozdrawiam maciek

Wedlug Policji jest z tylu na kielichu i tam u mnie szukali

jakieś durne te kraweżniki numery kasty są wybite na ścianie grodziowej w komorze silnika mniej więcej po stronie pasażera

Według policji, oni mają takie szablony z rozmieszczeniem numerów VIN, numery są na grodzi, wewnątrz na desce pod samą szybą obok lewego przedniego słupka tak żeby był widoczny i na tylnym prawym kielichu. Ponieważ widnieje u mnie tylko jeden numer VIN ten na grodzi a kielichy miałem naprawiane bo wiadomo co się z nimi dzieje w N14 to zabrali mi auto na parking do ekspertyzy. Szukałem w necie lokalizacji ale jakoś niemogę znaleźć. Dzięki za zainteresowanie

pozdrawiam maciek

Według policji, oni mają takie szablony z rozmieszczeniem numerów VIN, numery są na grodzi, wewnątrz na desce pod samą szybą obok lewego przedniego słupka tak żeby był widoczny i na tylnym prawym kielichu. Ponieważ widnieje u mnie tylko jeden numer VIN ten na grodzi a kielichy miałem naprawiane bo wiadomo co się z nimi dzieje w N14 to zabrali mi auto na parking do ekspertyzy. Szukałem w necie lokalizacji ale jakoś niemogę znaleźć. Dzięki za zainteresowanie

pozdrawiam maciek

jest to jakaś GIGANTYCZNA POMYŁKA!!!!!!!!! żeby nie nazwać tego inaczej.

wielokrotnie opróżniałem bagażnik włącznie z wykładzinami i plastikami i niczego podobnego nawet nie spotkałem... masz szansę na niemałe odszkodowanie :D

Powodzenia

Tak jak napisał Szeryf. Najpierw bym się udał do dealera albo autoryzowanego warsztatu i poprosił o specyfikacje producenta z miejscem umieszczenia nr nadwozia, gdzie są umieszczane inne oznakowania producenta. Moze im chodziło o jeszce jakieś inne oznaczenia ? :/ I wtedy udał się na komisariat i powiedział, że albo oddają auto zaraz albo idziesz do sądu i nagłośnisz w mediach, że funkcjoanriusze bezprawnie zatrzymali Ci auto, bo nie mają pojęcia.

w oficjalnej serwisówce vol. 1 na stronach GI 23 , GI 24, GI ,25 znajdują się miejsca wybicia VIN. Dodam tylko ,że nie ma ŻADNYCH oznaczeń z tyłu nadwozia. Tylko gródź i tabliczka

Widać mnie przekręcili bo na początku chcieli mi oddać auto ale jak zaczeli szukać tych innych dodatkowych VIN i nie znaleźli to postanowili oddać go na parking. Cała ta historia jest pokręcona i nie warta bo koszty parkingu i holownika przekroczą kilkakrotnie wartość samochodu. A zainteresowali się nim bo jakiś koleś szedł ulicą spojrzał na Sunny i zadzwonił na policję, że zlalazł swój kradziony samochód który mu ukradli w 2002 roku. Przywiozł dowód rejestracyjny Sunny ale z rok produkcji jego auta to 1995 a mojego 1993 koncówka silników gaźnikowych. Wnętrze też się zgadza z rocznikiem, więc wątpię żeby ktoś przy tak mało wartościowym samochodzie zadawał sobie tak duzo trudu z przekładaniem prawie kompletnego wyposażenia wnętrza żeby auto zgadzało się z salonowym, t.j. kolor tapicerki centralny układ zegarów ( po `93 się zmienił i nie stosowali linki prędkościomierza) i wiele innych szczegółów. Myślę że już go nie odzyskam a jak odzyskam to w częściach po tych ich "badaniach". Nie zależy mi już na samym samochodzie tylko szkoda mi włożonej kasy, tego co sam przy nim zrobiłem no i sentyment. Boję się też konsekwencji jakie mogą mnie spotkać jeśli okaże się, że Nissan faktycznie nie jest czysty. Pożyjemy zobaczymy.

Dzięki za odpowiedzi koledzy a Tobie Szymq podrzuce piwko jak będę jechal przez Błonie do Teresina ;)

pozdrawiam maciek

spoko ;) Za parking płaci policja. Po numerze VIN wszystko można odczytac - właśnie łącznie z kolorem tapicerki. Jeśli by się okazało, że coś jest nie tak to konsekwencje Cię nie ominą. Jednkże nie mozesz dac im spokoju bo tylko potwiedzisz, że nie jesteś auta pewny. Mi kiedyś (jakies 11 lat temu) zabrali malucha eleganta.. po ponad pół roku mi oddali - faktycznie nie był to miły widok... auto zasyfione.... brudne.... numerów silnika nie było widać - tak ścierali.

Jednak idź i dowiedz się co się dzieje z autem, nie odpuszczaj....

• 1 rok później...