Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Bagażnik

Gość Loyly

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych posiadaczy Nissana Micra. Chciałbym zakupić takowy dla żony - wersja poprzednia od obecnej. Powstaje jednak kwestia wielkości bagażnika (chodzi o wózek dziecka). Czy ktoś mógłby podać szerokośc i głębokość w centymetrach.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Chciałbym zakupić takowy dla żony - wersja poprzednia od obecnej.
Znaczy wersja żony?... Czy chodzi Ci o K11 ;)? Jak o K11 to jutro pomierzę, jeśli nie zapomnę :). No chyba, że ktoś już mierzył i mnie ubiegnie ;).

szerokość bagażnika w najwęższym miejscu (od lewej do prawej): 90cm

szerokość powyżej nadkoli to będzie ok 110cm lub więcej (nie mierzyłem)

długość bagażnika (od siedzeń do klapy): ok. 60cm

wysokość od podłogi bagażnika do półki: ok 50cm

Jeśli wygląda na to, że ma szansę się zmieścić, to najlepiej zabrać ze sobą ten wózek, podjechać na giełdę lub do komisu i sprawdzić (po obejrzeniu zawsze można powiedzieć, że się jeszcze zastanowicie, albo że zbieracie kasę albo że jednak nie ten kolor ;P ).

poza tym duzo zalezy tez od samej mozliwosci skladania wozka...

u mnie w N16 np z gondola nie zmiescilem - tzn gondolka podrozowala sobie wsunieta w miejsce na nogi pasazera przedniego fotela :)

teraz jak jest spacerowka to juz jest lepiej. Ale znajomi maja inny wozek i po zlozeniu jest bardziej plaski (po sciagnieciu rowniez kol) i w swojej N16 moge go postawic rownolegle do oparc siedzisk tylnych foteli - wiec jest bosko, ze swoim tak nie zrobie :( a szkoda ;)

Teraz tylko musi dziewczyna wybrac - Micra czy Corsa......

ooo.... a ja myslalem ze musi wybrac - czerwony czy niebieski ;)

powodzenia w wyborze. Znajomi maja Corse B i sobie chwala, tez wozek, dziecko... ale wspomagaja sie i tak dachowym, zapewne na dluzsze wojaze czeka to zarowno Micre jak i Corse

a ja myslalem ze musi wybrac - czerwony czy niebieski ;)
Znając życie i tak zadecyduje kolor :D. My też kiedyś jechaliśmy kupić corsę albo saxo albo golfa... ale micra była taka ładna niebieska... :D.

90x60 wystarczy
Przed kupnem i tak przymierzcie wózek do bagażnika. Nie zamykałem się w nim do pomiarów, a to jednak trochę zmienia ;). No chyba, że jest jakieś 10 cm zapasu do tych 60, to na pewno nie będzie problemów z tym, że bagażnik im wyżej tym krótszy ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...