Gość napalm_68 Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Moje pytanie dotyczy miedzianej śruby regulującej,chyba membranę, parownika ZAVOLI GE.Jak ja wyregulować i co daje wkręcanie, wykręcanie tej śruby i do czego ona tak naprawdę służy. Na forum WV wyczytałem ,ze przy problemach z odpalaniem należy ja wykręci.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 ta śruba służy do regulacji dawki gazu na wolnych obrotach. wykręcając ją zwiększasz ilość gazu dostającą się do silnika zaś wkręcając zmniejszasz, a żeby skład spalin się zgadzal wszystko należy wyregulować na analizatorze spalin lub według wskazań sondy lambda kręcąc tą śrubą obroty biegu jałowego też się zmienią. Ps. w zakładce Porady eksploatacyjne znajduje się dział LPG tam jest sporo informacji i to pytanie do tamtego działu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość napalm_68 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Wielkie dzięki SNAFU za wyjaśnienie i pomoc. <- :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.