Gość Smigiel Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Witam! Mam następujący problem. Silnik 1.4 75 KM + gaz sekwencja Stag 300. Samochód na gazie chodzi OK, nie ma żadnych problemów. Co do benzyny jest niestety źle. Silnik odpala OK ale problem jest podczas dodawania gazu. Ja naciskam gaz a silnik reaguje leniwie a następnie daje gazu, lub muli (tak jakby benzyny brakowało) i po chwili dostaje kopa. Co to może być ?? Wykluczam raczej elektronikę i elektrykę bo na gazie jest OK. Problem występował już przed założeniem instalacji gazowej. Ew. jaki koszt ?? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitram Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 a sonda lambda sprawna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tombolot Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 Jak nie sonda to może/niestety kolejny przypadek padającej pompy paliwowej - jeśli długo już jeździsz na gazie a niespecjalnie dbałeś o stan paliwa w baku to niedobrze. U mnie na benzynie zawsze idzie jak burza no i o wiele lepiej zbiera się niż na gazie. Staram się mieć zawsze około pół baku paliwka zalane. Najpierw sprawdź czy to nie sonda - jak nie, to szykuj kasiore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawq96 Opublikowano 14 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2008 witam. Moze kiepskie paliwo? albo pompka paliwa pada? albo filtr paliwa do wymiany? jesli dlugo jezdzisz na gazie a paliwo stare w baku to moglo stracic oktany.... jesli to sonda to powinno sie zwiekszyc zuzycie gazu.... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kier_ownik Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 ja mam podobnie... też obstawiam że pompa paliwa, ale myśle też że mogą to być wtryski... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Speeder Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 A ja obstawiam świece... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 a ja brudną przepływkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość scarab Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 kup na stacji benzynowej STP do czyszczenia wtryskiwaczy w czarnej buteleczce i pojeździj trochę mi pomogła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.