dzemik Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dzięki , tak miało być, pozdrawiam. A z reklamacją spalania to tak jak pisze Bombel: walka z wiatrakami. Co nie znaczy , że nie trzeba atakować Nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rytownik Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 witam wszystkich AT, wróciłem dziś z Kijowa (dla tych co nie byli po tamtej stronie -powiem, że to miasto sporych górek i dużeeego natężenia ruchu). Spalanie w tamtą stronę (3 osoby +120kg, pod wiatr) na trasie 10,5l/100km - przy prędkości 90-120. Więcej ciężko osiągnąć na tamtych drogach, bo musiałem dobrze się trzymać kierownicy i wszelkich rączek navary, by nie wylecieć w kosmos. W samym Kijowie spalanie 19,8. Ostra jazda pod górkę, korki, itp. ... paliwo po 2,60zł/litr. Powrót do kraju 90-150-160 , jak to na trasie wynik 10,4l/100km. Od razu dodam, że po Warszawie jestem w stanie utrzymać 12-14l/100km. Wynik w kijowie mocno mnie zaskoczył, auto nowe - dopiero 4500km. dwukrotnie kasowałem komputer i każdego dnia pokazywał 18-20l/100km. Mają tam taki pdjazd w centrum o nachyleniu ok.20%, do tego są korki, więc stajemy i ruszamy pod górkę, potem z górki i znowu to samo. Navarą się nie bałem, poprzednio jeździłem tam volviakiem i też było ok, ale twingo miałem wrazenie, że się przewrócę do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 No to chyba można podsumować temat stwierdzeniem, iż....Navka pali w mieście tyle, na ile pozwalają jej warunki drogowe ( długość odcinków ) oraz ukształtowanie terenu......juz wcześniej nad tym myślałem ( po tym jak w Szczecinie pokazała mi 12l po mieście ), i zrobić sie z tym chyba nie da nic. Bo na trasie pali jak należy, podpięta pod kompa pokazuje że wszystko jest ok, żadnych błędów, po Szczecinie pali mi około 12l, tylko po Gorzowie ( mieście wzgórków i pagórków ) żre 14,5-15l. I jakiekolwiek testy wykażą pewnie, że pali w normie.Ehhh...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JerzyVV Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 No, ale cośmy się nagadali i ponarzekali "to nasze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Mogę dla porównania wrzucic inne diesle: 1.Ford Transit paka 2t ładunku trasie: Rzeszów -Katowice - prędkość 110 km/h -13/100km 2. VW Transporter blaszak T4 z 1200 kg na pokładzie - Warszawa - katowice - 8/100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabt Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 a moja navka najmniejsze spalanie jakie miałem to 14,9 max 15,2 i nie mam różnicy czy miasto czy trasa, mam 8tyś km przelatane i wątpię aby już coś się zmieniło [ Dodano: Pon 09 Cze, 2008 23:28 ] No i od ostatniego postu spalanie spadło na 14.6 już jest lepiej swoją drogą byłem przy okazji w serwisie w Białymstoku (kupiłem navkę w Warszawie) ku memu zaskoczeniu kierownik serwisu jak opowiedziałem mu ile to auto pali od razu zaproponował podłączenie pod komputer tylko był mały problem nie było akurat serwisanta od tego typu rzeczy ale bardzo miło zaprosił mnie następnym razem jak będę jechał do Białegostoku do podłączenia do komputera i zredukowania spalania. Przyznam że po tym jak czytałem forum to gość bardzo miło mnie zaskoczył , nawet obsługi w mercedesie takiej nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mgstudio Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 no pewnie mnie tez do listy dopiszecie, nie interesuje mnie tylko muskanie po pedale, jak na te 14 dni jakie jezdze to: 1300 km miasto krotkie odcinki 15-16 !!! 2700 km trasa wroclaw rimini wroclaw ( przez brennero ) 130-140 km/h momenty 160 km/h srednia z calej 11,7 jezu tylko to miasto !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doge Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 no pewnie mnie tez do listy dopiszecie, nie interesuje mnie tylko muskanie po pedale, jak na te 14 dni jakie jezdze to: 1300 km miasto krotkie odcinki 15-16 !!! 2700 km trasa wroclaw rimini wroclaw ( przez brennero ) 130-140 km/h momenty 160 km/h srednia z calej 11,7 jezu tylko to miasto !!! na miasto kup sobie tico w gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 A ja jestem własnie u brata we Francji ( qrde rope maja tu tańszą niz u nas ) i zdziwił się jak usłyszał że w miescie nysa moja pali 14,5-15 a na trasie 9-12 , był pewien ze znacznie wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mgstudio Opublikowano 6 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2008 no pewnie mnie tez do listy dopiszecie, nie interesuje mnie tylko muskanie po pedale, jak na te 14 dni jakie jezdze to: 1300 km miasto krotkie odcinki 15-16 !!! 2700 km trasa wroclaw rimini wroclaw ( przez brennero ) 130-140 km/h momenty 160 km/h srednia z calej 11,7 jezu tylko to miasto !!! na miasto kup sobie tico w gazie TICO CO TO - FE FE FE !!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi