Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Awaria komputera silnika ALMERA 2.0d GX

Gość fafik1981

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fafik1981

Mam pytanie, otóż wysiadł mi tranzystor przekazujący prąd na świece żarowe. Bardzo trudno jest znleźc komputer do tego modelu a tym bardziej tę częśc. Bardzo proszę o pomoc!!

Tranzystor trudno dokupic i wymienic ?

Jakos w to nie wierze.

Drugi komp to przy okazji koszta wywalenia immo albo przeprogramowania kluczykow, to dopiero zaczynaja sie koszta.

Dobry elektronik i to zrobi moim zdaniem za rozsadne pieniadze.

• 1 miesiąc temu...

Co porawda jestem elektrykiem a nie elektronikiem ale z tego co wiem o tranzystorach to sa one produkowane wedłóg typoszeregów (dany typ ma odpowiednie parametry) i jezeli juz będziesz wymieniał tylko ten element to wcale nie musi być to cześć z oryginalnego komputera. Dobry elektronik bez problemu znajdzie ci zammienik chociaż by w sklepie z cześciami RTV. Takie jest moje zdanie ale ekspertem nie jestem :D

Tranzystor wcale nie musi być mikroskopijny. Wszystko zależy jakimi rzędami wartości natężenia prądu operuje. Przykładowo tranzystory odpowiedzialne za spore moce (w dużych wzmacniaczach audio) na przykład mogą być nawet rozmiarów tabletki aspiryny :diabel2: .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...