frezeer Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Nie znalazlem nic ciekawego na forum wiec mam kilka pytan. 1.Jest sens robienia dolotu w 2,2Di? 2.Sens stozka w tym silniku 3.Dolozyc intercooler? 4.Rozumiem ze puszka orginalnego filtra wylatuje z silnika po zastosowaniu stozka? 5.Odczuje jakies skutki takiej operacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Jeżeli się mylę to niech ktoś poprawi, ale w autach z turbiną nie ma większego sensu zakładać stożków, a intercooler powinien dać najlepsze efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 też tak słyszałem... a dokładniej jak byłem w jetronicu z moją 2,2di na strojeniu to też miałem taki pomysł żeby stożek zrobić ale Bogdan fachman od silników powiedział że to nie ma sensu... że dla tego silnika najlepiej poprostu zamiast jakiś stozków zadbać o zdrowy czysty filtr powietrza i pilnować jego wymian... a co do ic to u siebie jakoś bardzo tego nie odczułem jednak poprawiło sie górą... na wysokich obrotach nie był tak ostro odczuwalny spadek mocy jak bez ic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 wiec wszystko jasne zainwestuje w IC . Dzieki chlopaki za pomoc :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość da_niel Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 freezer daj znac co, jak i gdzie zamontowales. tez sie napinam nad IC ale tu, na forum nie znalazlem zadnego dobrego wyjasnienia. powiedz w ktorym miejscu umiesciles IC pod maska i od jakiego modelu IC kupiles (i ile zaplaciles)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 freezerdaj znac co, jak i gdzie zamontowales. tez sie napinam nad IC ale tu, na forum nie znalazlem zadnego dobrego wyjasnienia. powiedz w ktorym miejscu umiesciles IC pod maska i od jakiego modelu IC kupiles (i ile zaplaciles)? moje IC wygląda tak na czerwono zaznaczyłem tak mniej więcej jak rury od ic idą... od strony pasażera rura idzie dołem silnika i dopiero wychodzi za połową samochodu z tego względu że tam nie ma gdzie ich wcisnąć w normlaniejszy sposób ze względu na kompresor od klimy bodajże... koszt całej operacji z montażem i ręcznie robionym całym orurowaniem ( jak to albin stwierdził zrobionym całkiem profesionalnie ) wyszedł 2000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 no sympatycznie to wygląda - i IC taki sam jaki mam w swojej przeszło 300 konnej primerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 no sympatycznie to wygląda - i IC taki sam jaki mam w swojej przeszło 300 konnej primerze a to dziwna sprawa bo fachman stwierdził że ten układ może być na 150-160 km a do większych mocy trzeba by wymieać IC-ka na większy... ale to fajnie mieć coś jak kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 wielki ten IC . gigi jaki masz silnik i jaka moc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gigi6660 Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 u mnie 2,2di siedzi... było 130 a co teraz się uda to sam już nie wiem mam nadzieje coś ok 150km i ( niech wam będzie ) 360-370 Nm http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...002&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frezeer Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 gigi jestes milosnikiem silnika diesla? [ Dodano: Czw 06 Mar, 2008 17:01 ] trzeba odswierzyc temat. Co sadzicie o zalozeniu rury dolotowej ze zderzak bezposrednio do puszki filtra? Da mi to jakies efekty? i co podczas deszczu? woda nie przedostanie sie poza filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi