Gość adamg Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam! posiadam Almere N16 2.2 TD. Gdy silnik jest zimny mam problemy z uruchomieniem. Polega na tym, że muszę długo kręcić rozrusznikiem. Sprawdziłem: ciśnienie w cylindrach, wtryski, świece żarowe. Wszystko jest OK. Wymieniłem filtr paliwa, założyłem zawór zwrotny. Jak myślicie w czym jest problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaworskiauto Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 witam jestem tu nowy i nie chce sie wymadrzac , ale moim zdaniem mozesz miec problem z czujnikiem temperatury , ktory steruje sterownikiem. po naszemu to sterownik nie "widzi" zimnego silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamg Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Właśnie podłączyłem kontrolkę do świec żarowych. Świece są 20-sekundowe. Po zgaśnięciu kontrolki odpalam i kontrolka ponownie zaczyna się świecić aż silnik osiągnie temp. ok. 40*. Czy myślcie że może to być ten czujnik? Jest to mój pierwszy Diesel. Gdzie taki czujnik się znajduje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaworskiauto Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 to jest normalne ze swiece grzeja bo inaczej by ci silnik nie rowno pracowal i dymil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adamg Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Gdzie taki czujnik się znajduje? ile może kosztować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.