Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[B12/N13] Ilo voltowa sonda do E16i

Gość sebapol

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem iz mechanicy powiedzieli mi ze mam padnieta sonde, a koszt sondy do tego modelu wacha sie od 400zł w zwyz. Mechanik mi doradzil zebym w miescu starej sondy zrobil wiekszy gwint na sonde uniwersalna(bo oryginalnie idzie M12) Robil ktos moze taki "cwancyk" ? a kolejne pytanie to ilo woltowa sonde mam kupic?Sprawdzal ktos moze te napiecie? Auto to sunny N13 1,6 , 73KM, 1988r

Gość edison19

teraz mam CA18DE :D ale o ile dobrze pamietam to w e16i jest sonda 3 przewodowa a takie sa najdrozsze :P napiecie w taiej sondzie to bardzo delikatna sprawa bo poprostu jest one rozne w zaleznosci od temp i skladu spalin wydobywajacych sie z silnka.napiecie przekazywane jest prosto do ECU gdzie z reszta danych z czujnikow jest przetwarzane na mape zaplonu i wtrysku.nieslyszalem lecz by ktos zakladal uniwersalna lub jakakolwiek innna.radze popatrzec na szrotach ja tak kupilem wiele czesci do old nysy :D nowka to duzy koszt juz wole dobra a uzywana.tobie tez tak radze pozdro!

• 3 tygodnie później...
Gość czyzbyroman

Mam sondę do silnika 1,6i GA16 z 1990r. jeżeli Ci pasuje to mogę prawie gratis odstąpić. Pozdrawiam czyzbyroman@wp.pl

[ Dodano: Sro 19 Mar, 2008 17:48 ]

Sonda lambda do E16i firmy 4MAX kosztuje około 72,30 zł., a firmy NGK-376,72 zł..

Wejdź na stronę sklepu internetowego - "inter cars".

szerokiej drogi - czyzbyroman.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...