Gość ejeje Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Witajcie Dobrzy Ludzie. Piszę do Was jako (okazjonalny) użytkownik Micry, a nie jako jej posiadacz. Podczas ostatniej przejażdżki spod auta wyleciała załączona na zdjęciu osłona (???) Pomożecie? Moje pytanie to: co ona osłania, do czego jest przymocowana, no i czy będę w stanie poradzić sobie z tym bez kanału, czy może lepiej od razu walić do warsztatu? pozdrawiam adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 mi to wygląda na osłonę katalizatora,jeżeli dysponujesz kanałem to zajrzyj pod spód i będzie jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Moje pytanie to: co ona osłania, do czego jest przymocowana, no i czy będę w stanie poradzić sobie z tym bez kanału, czy może lepiej od razu walić do warsztatu? Wiesz co olej to to osłania zdaje się tłumik pod spodem auta ale bez niej też można jeździć chyba że ci tak bardzo zależy to bez kanału się nie obejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Tak jak poprzednicy piszą - jest to na bank osłona katalizatora bądź innej części układu wydechowego. Sprzedaj to na złom - będzie lżej dla fury a jeszcze coś zarobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sunny wrocR Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Jezeli lubisz wypady latem nad wode albo lono natury to czasami dobrze ja miec chociaz i tak duzo nie daje ale zawsze ma mniejsza temp. niz sam katalizator i zebys nie byl zdziowiony jak wyjedziesz np z jakiegos lasu i miniesz sie ze straza pozarna jadaca gasic pozar powstaly od goracego kata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Jakoś ja od ponad roku nie mam osłon i niejednokrotnie wyjeżdżałem do lasu na grzybki, stawałem w trawie na poboczu i nigdy nic się nie zapaliło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość voult Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 To jest osłona drugiego tłumika (środkowego) też go straciłem jadąć A4... aż się zatrzymałem sprawdzić co tak zabrzęczało i odpadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sunny wrocR Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Nie mowie ze jak tylko wiedziesz to sie zapali ale jest wieksze prawdopodobienstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michi Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 potwierdzam opinię moich przedmówców - to niechybnie osłona katalizatora. bez kanału się nie obędzie. mnie też na jakimś dołku odpadła. Aby nie spawać to przymocowałem ją spowrotem przy pomocy dwóch metalowych obejm chyba o średnicy 17cm. Jutro postaram sie wleść do kanału i zmierzyć (jeśli Ci zależy aby ją przymocować spowrotem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ejeje Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 bardzo Wam dziękuje za wszystkie podpowiedzi. Jeśli chodzi o mnie, to pewnie podarowałbym sobie tą osłonę, ale tak się składa, że micra nie jest moja, więc musze oddać w takim stanie jak pożyczyłem. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 ale troche bez przesady, no chyba ze latałeś tą micrą po bezdrożach i raczej osłona by nie odpadła przy normalnej jeździe, ale jak nie zawiniłeś i to jeszcze taki element ? Równie dobrze mogła mieć np przerdzewiały wydech i tłumik Ci by odpadł po przejechaniu kilometra, który się ledwo trzymał, ale jak mus to mus, przymierz zobacz, pomysł łatwo wpadnie i na pewno nie będzie większego problemu z przymocowaniem tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi