Gość Bart Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Witam Słuchajcie akcja jest taka, że jak hamuje ( nie zawsze ) w ostatnim stadium w zasadzie przy samym zatrzymaniu jak po woli zdejmuje noge z hamulca to słychać taki dziwny dzwięk taki chrobot jakby coś tarło o siebie... ale nie są to raczej tarcze ani klocki bo podczas całego hamowania tego nie słychać... czy może to być coś z zaciskami... chce to naprawić ale jak pojade do speca to jakoś to muszę opisać a może łatwiej będzie jak ktoś wie co to bo może spotkał się z tym... Z góry wielkie dzięki za pomoc. Bart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbEE Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Heh mam tą samą sytuacje, ale u mnie tarcze są do wymiany miedzy innymi z powodu zacisków ktore pomogły nierówno zedrzeć mi tarcze. Wyczyść dokładnie zaciski, powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Nie byłbym taki pewny ,że nie są to klocki czy tarcze.To ,że coś nie występuje przy mocniejszym hamowaniu nie znaczy ,że nie będzie przy słabszym i na odwrót.Wiem to z doświadczenia szukania rozwiązań podczas różnych dziwnych zachowań samochodu diagnozowanych jako "nie możliwe" albo " to nie to". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawca Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 U mnie bollaczka jest to ze tarcze sa krzywe tez mam takie cos jak ostro poszaleje i tarcze mam gorace, skutecznosc hamowania sie zmniejsza i jest taki wlasnie chrobot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zetek Opublikowano 24 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Gówniany materiał okładzin klocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krunch Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 A ja bym obstawil zatarte prowadnice. Rozebrac i ladnie oczyscic - powinno ustapic ) Przerabialem to u siebie - chrobot faktycznie nieprzyjemny. Jak nie masz czasu sie sam w to babrac to ja u mechanika zaplacilem jakos 40zl wiec o koszta sie nie boj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek_g Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Ja tez stawiam na klocki, mysle ze ten dzwiek zaczal sie jak je wymieniles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarnowianin75 Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Witam,mam podobny problem,podczas hamowania,(nie wazne ostro czy delikatnie) jest wlasnie taki chrobot w lewym kole,hamulce tez zaczely byc slabsze,co to moze byc?Poza tym auto mi "plywa" na drodze,objawia sie to tym ze podczas jazdy tak jak by ktos lapal za kierownice i auto uciekalo w inna strone,prosze o pomoc bo to powazna sprawa,pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.