Gość pumbaj Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 mam pare pytan w sprawie mojej N16. 1. Co sie dzieje z nawiewem u mnie wlanczam na "3" slychac ostro jak pracuje wiatrak a przy otworach delikatny wiaterek!! Czemu tak to wyglada (gdzie jest filtr kabinowy) to tak ma wygladac czy cos jest nie tak ?? 2. Mam almerke z 2001 roku i zastanawiam sie co jest z ABS-em czy jeston w mojej almerce czy nie bo w tym roczniku to ABS chyba standard juz, (te dekodery VIN-u nie czytaja mego nr wiec prosze o pomoc). 3. Przy uruchamianiu gdy przekrecam kluczyk autko wyje trosyke (tak jakbzm za dlugo przytzymal kluczyk przekerecony) co to moze byc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Ad.1 Sprawdz filtr kabinowy . Żeby do niego się dostać musisz najpierw wyjać schowek po stronie pasażera.W schowku są dwie takie zapinki które najpierw trzeba kawałek wyciagnąć do środka, a dopiero poźniej wyjąć schowek. Ad.2 ABS w standarcie był w wersjach po FL czyli gdzieś od końca 2002 tak że mozesz nie mieć ABS naj lepiej zobasz czy jak przekręcasz kluczyk to czy ci się pali kontrolka ABS bo jezeli wogóle się nie zapala to pewnie nie masz. Ad3. nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 3. Przy uruchamianiu gdy przekrecam kluczyk autko wyje trosyke (tak jakbzm za dlugo przytzymal kluczyk przekerecony) co to moze byc ?? Prawdopodobnie masz już do wymiany tzw. "dendiks" - zębatka która łączy koło zamachowe z rozrusznikiem. Koszt wymiany z robocizną ok 150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bankroot Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Prawdopodobnie masz już do wymiany tzw. "dendiks" - zębatka która łączy koło zamachowe z rozrusznikiem. Koszt wymiany z robocizną ok 150zł chyba bendix :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 chyba bendix Nie no stary oswieciłeś mnie... naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bankroot Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 chyba bendix Nie no stary oswieciłeś mnie... naprawdę No widzisz stary. Na naukę nigdy nie jest za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 chyba bendix To ja was pogodzę pisze się Bendiks a dokładnie to zespół sprzęgający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bankroot Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 chyba bendix To ja was pogodzę pisze się Bendiks a dokładnie to zespół sprzęgający. Oj dybek,dybek. Obie formy są dopuszczalne, przy czym bendiks jest spolszczeniem PRAWIDŁOWEJ nazwy bendix. To tak jakbyś napisał, że maximum jest błędem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 To ja w takim razie zostaje przy zespole sprzegajacym. A nie przy potocznej nazwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumbaj Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 ABS po 2002 w standardzie :zdziw: ?? To ostro bo niby on w standardzie powinien byc od 2000 z tego co pamietam. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pawliko1 Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 To sprawdz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dybekz Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 ABS po 2002 w standardzie ?? To ostro bo niby on w standardzie powinien byc od 2000 z tego co pamietam Mam z 2000 i nie mam ABS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi