Gość kaczka Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Witam wszystkich klubowiczów mam pytanie chce dla żony kupić w/w auto czy Micra 1,0 60KM z automatem i klima sie dobrze spisuje czy ten samochodzik w tej konfiguracji będzie jeździł czy może jest to za słaba jednostka napędowa i lepiej sobie odpuścić bo będzie paliwożerny itd. dziękuje z góry za wszystkie sugestie http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4500905 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomi_f Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Kupiłem żonie podobny, jest super, pali ok. 6l benzyny, automat jest kapitalny. Ten wygląda, że jest niezły - zastanawia mnie tylko wyczerniona komora silnika (choć to akurat było już poruszane w innym topiku). Przed zakupem sprawdź czy rozrząd nie wydaje dziwnych odgłosów (nie znikające po rozgrzaniu chrobotanie) oraz oczywiście skrzynię n-cvt - biegi mają luźno wchodzić z pozycji "N" przede wszystkim, auto nie może szarpać itp. - najlepiej weź ze sobą osobęktóra kiedyśużywała auta z n-cvt, bo to specyficzna skrzynia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Ja bym szukał czegoś z 1,3 (choć po lifcie to już chyba 1,4 były?) i manualną skrzynią. 1,0 spali tyle samo co większy silnik a jak Ci się NCVT rozpadnie to będzie płacz i zgrzytanie zębów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siinski Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Mikra ładna, z krajowego salonu ( czyli można łatwiej sprawdzić przebieg czy nie kręcony) jednak z tylnią klapą było coś grzebane.Znaczek Micra powinien być po prawej stronie klapy i niżej niż jest a na lewej powinien być napis Nissan mniejszymi literkami.Trochę dziwna kompletacja wyposażenia czyli jest automat,klima i szyber a nie ma szyb w prądzie,i dźwigni do otwierania bagażnika i wlewu z miejsca kierowcy.ładna kolorowa tapicerka,widać że świeżo wyprana kontrastuje z syfem i brudem widocznym w szparze powstałej po otwarciu drzwi kierowcy na jednym ze zdjęć.Miałem przez pięć lat 1.3 N-CVT i do przebiegu 143 tyś km kiedy ją sprzedałem nic się ze skrzynią nie działo ( za to z silnikiem...ho,ho temat na osobny wątek na forum...dlatego ją sprzedałem ) Pozdrawiam [ Dodano: Sob 23 Lut, 2008 18:34 ] A wyczernioną komorą silnika się nie ma co przejmować gdyż Nissan tak robił.Moja pierwsza Micra 1.3 N-CVT z 95 roku była w ładnym ciemnozielonym metaliku a komorę miała w zielonym macie jaśniejszym niż ów metalik.Moja obecna 1.5d z 99 roku którą jeździ żonka też jest w ciemnozielonym metaliku a komorę ma w czarnym macie.Te typy tak mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Ja bym szukał czegoś z 1,3 (choć po lifcie to już chyba 1,4 były?) Po lifcie do roku 2001 były jeszcze 1.3 potem już 1.4 82 koniki nie polecam skrzyni NCVT ze względu na dość wysoką awaryjność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuch Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 @ siinski właśnie to, że auto jest krajowe powoduje, że jest dziwne wyposażenie. Co do silnika 1,3 i skrzyni NCVT spotkałem (czytałem) więcej zadowolonych użytkowników 1,3 i niezadowolonych użytkowników NCVT niż na odwrót dlatego proponuję manualną skrzynię i 1,3 (sam mam 1,0 i ekonomiczna to ona nie jest a i dynamika choć niezła do 1,3 się nie umywa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Jest temat gdzie można pytać o opinię na temat Micry, którą chce się zakupić i tam proszę o to pytać :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.