Gość Spulchniator Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Dziś próbowałem wymienić sobie żarówki światełek pozycyjnych i poległem. One są jakoś dziwnie w plastikowych gniazdach powsadzane i boję się, że coś pourywam jak je będę wyjomwać. Może ktoś mi na szybko powiedzieć jak je wyciągnąć (coś wdusić/przekręcić)? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Przekręcasz, tylko nie pamietam w którą stronę i wyciągasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Spulchniator Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 faktycznie była tam jakaś strzałka.. jutro spróbuję i najwyżej będę szukac na Alledrogo nowego lampiona ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 faktycznie była tam jakaś strzałka.. jutro spróbuję i najwyżej będę szukac na Alledrogo nowego lampiona ;D Spokojnie sobie z tym poradzisz. Polecam żaróweczki diodowe LED. Świeca delikatnym ksenonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Spulchniator Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Ok, z małymi problemami (jedno gniazdo mi sie rozpadło ;-P) sobie poradziłem (przy okazji nauzyczłem sie demontować reflektory :-D). Poza tym zamontowałem sobie tam bluevisiony philipsa :-) i teraz mi świcom dyćko na nibiesko! LOL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Człowiek uczy sie całe życie - ja zdejmowania reflektora jeszcze nie opanowałem, bo narazie nie musiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość da_niel Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Ok, z małymi problemami (jedno gniazdo mi sie rozpadło ;-P) sobie poradziłem (przy okazji nauzyczłem sie demontować reflektory :-D). Poza tym zamontowałem sobie tam bluevisiony philipsa :-) i teraz mi świcom dyćko na nibiesko! LOL A czy bluevision to nie sa przypadkie swiatla mijania? bo wyciagniecie zarowek pozycyjnych jest nieco prostsze od wyciagniecia zarowek swiatel mijania. Zarowke pozycyjna w N16 wymienia sie poprzez przekrecenie, natomiast swiatala od swiatel mijania trzeba najpierw odhaczyc taki drucik, potem przekrecic i wyjac Ja osobiscie polecam BlueVisone philipsa jako H7 i zimno-biale LEDy jako W5W [ Dodano: Nie 24 Lut, 2008 23:34 ] A jednak sie myslilem Philips robi lampy BlueVision w kazdej wersji -takze W5W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Spulchniator Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Są i pozycyjne bluevisiony. Z przekręcaniem problem pojawia się gdy całe gniazda są ubabrane w syfie z ulicy. U mnie praktycznie nie dało się ich przekręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.