Gość KAFAR Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam mam n16 1.8 z 2003r, przebieg 89 000 km, akumulator ma 2 lata, tuz przed zima naladowany prostownikiem. Kiedy mroz byl ok. -10 -12 C stopni rano nie moglem zapalic, wszystkie kontrolki swieca sie i dzialaja, elektryka dziala radio wycieraczki tez , a auto nie odpala. Wezwalem pomoc drogowa facet podlaczyl wielka baterie do akumulatora i zapalil bez problemu od razu. Jego diagnoza brzmiala: aku ok. ale zawiesily sie szczotki rozrusznika. Od tego czasu tylko raz mialem taki problem, ale za drugim razem mi zapalil sam. Co o tym sadzicie, troche to dziwne zeby rozrusznik siadal przy takim niewielkim przebiegu, dodam ze zapalam auto tylko 2-6 razy dziennie. Jakies pomysly ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 Miałem identyczny problem to wina była akumulatora zepsuł się nie trzymał prądu i przy mrozie nie zapalał bo miał za mało mocy aby odpalić auto wszystko działało tak jak psizesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KAFAR Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Ale ten fachman z pomocy drogowej przy podlaczaniu swojej baterii powiedzial ze akumulator jest naladowany wzorowo, wiec to chyba jednak rozrusznik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elgreen Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 ciekawe. Ale co to znaczy ze szczotki sie "zawiesily" ? przymarzly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rozauto Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 nie przymarzły tylko czasem jak sie kończą blokuje sie szczotka w szufladce syf itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elgreen Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 a jak sie daje na pych to pracuje rozrusznik ? moze da sie w ten sposob go chwilowo przecczyscic, zeby auto odpalilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.