Gość robertas72 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Witam.Wiecie moze czy podejdzie mi skrzynia po lifcie do mojej przed liftem.Właśnie ją kupiłem i jest troche inna.Niby wszystkie mocowania identyczne i też 1000cm 16v, ale ta jakby troche dłuższa.Jesli już podejdzie to czy np.nie będzie problemu z linką od prędkościomierza itp. :029: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość polo987 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Witaj kolego z tego co ja wiem to skrzynia nie psuje od modelu po lifcie do modelu przed liftem,moj kumpel tez to przerabial i doopa podobno byla nie pasuje musi byc skrzynia z tego samego modelu czyli w twoim przypadku przed liftem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Nie podejdzie. Tak samo jak skrzynia od 1.3 nie podejdzie do 1.0 przed liftem. Najprościej sprawdzić to bez wyciągania skrzyni - spróbuj włożyć swoją lewą półośkę do tej "nowej" skrzyni, którą kupiłeś... na bank nie spasuje... Zresztą niedawno było właśnie takie pytanie - trzeba było najpierw poszukać, a potem kupować... :027: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertas72 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Nie podejdzie. Tak samo jak skrzynia od 1.3 nie podejdzie do 1.0 przed liftem. Najprościej sprawdzić to bez wyciągania skrzyni - spróbuj włożyć swoją lewą półośkę do tej "nowej" skrzyni, którą kupiłeś... na bank nie spasuje... Zresztą niedawno było właśnie takie pytanie - trzeba było najpierw poszukać, a potem kupować... :027: Troche mnie zadziwiacie, narobiliście mi stracha,ale przed chwilą dzwoniłem do Siedlec do gościa który naprawia łożyska (wiecie do którego,tego którego wszyscy polecają) i powiedział że 1,0 to 1,0 obojetnie czy przed liftem,czy po.Nawet zapytałem go o półosie i powiedział ze są takie same.Teraz sprawdziłem w sklepie internetowym przeguby i nie ma rozgraniczenia czy przed czy po lifcie.Sam już nie wiem. [ Dodano: Wto 26 Lut, 2008 22:00 ] Nie podejdzie. Tak samo jak skrzynia od 1.3 nie podejdzie do 1.0 przed liftem. Najprościej sprawdzić to bez wyciągania skrzyni - spróbuj włożyć swoją lewą półośkę do tej "nowej" skrzyni, którą kupiłeś... na bank nie spasuje... Zresztą niedawno było właśnie takie pytanie - trzeba było najpierw poszukać, a potem kupować... :027: Troche mnie zadziwiacie, narobiliście mi stracha,ale przed chwilą dzwoniłem do Siedlec do gościa który naprawia łożyska (wiecie do którego,tego którego wszyscy polecają) i powiedział że 1,0 to 1,0 obojetnie czy przed liftem,czy po.Nawet zapytałem go o półosie i powiedział ze są takie same.Teraz sprawdziłem w sklepie internetowym przeguby i nie ma rozgraniczenia czy przed czy po lifcie.Sam już nie wiem. Chyba macie racje.Zauważyłem że do wersji po lifcie są inne sprzęgła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Teraz sprawdziłem w sklepie internetowym przeguby i nie ma rozgraniczenia czy przed czy po lifcie.Bo sprawdzałeś zewnętrzne (innych nie mają...). A różnica jest na przegubie, który wchodzi do skrzyni, a nie tym przy zwrotnicy... Ale jak już masz tę skrzynię, to jeśli umiesz sam wymienić, to możesz spróbować coś zakombinować... może nie będzie dużo mieszania . Ja kiedyś kupowałem półośkę do 1.3 i potem się dowiedziałem, że są one takie same do 1.3 i do 1.0 po lifcie, a w 1.0 przed liftem były inne... a dowiedziałem się, jak musiałem wymieniać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robertas72 Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 W końcu pojechałem do wychwalanego to wszędzie warsztatu w Siedlcach.Gość zabrał ową skrzynke w rozliczeniu ,a starą naprawił z zegarkiem w reku przez trzy godzinki (a sądze że gdyby nie dzwoniaca ciagle komórka i przychodzący klijenci to trwałoby to moze dwie )Jeszcze jak żyje nie widziałem takiego fachowca od skrzyń.W Poznaniu nikt tego nie robi bez jej wyciagania ,a On to potrafi.Mieliście racje,w wersji po lifcie jest inna skrzynia i dobrze że sie do tego nie zabralem i pojechałem owe 850 km w obie strony.Całośc z podróżą wyszła mnie okolo 550zł.Więc jeśli ktoś ma problem z hałasującą skrzynią i ma zamiar wymienić w niej łożyska to gorąco polecam to miejsce.Dla zainteresowanych podaje jago adres i dodaje że ma On takze podpisaną umowe z firmą kurierską i za 100zł w obie strony mozna mu ją wysłać ,a on jeszcze tego samego dnia odsyła ją z powrotem. http://lukaszdmowski.prv.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Ja jeszcze coś dopowiem skrzynia po lifcie micry bedzie pasować ale tylko do roku 2000 potem to juz inna historia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.