Gość Spasio Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Ostatnio pojawiło się w mojej skrzyni jakieś huczenie :/ tak jakby coś co się kręci obcierało gdy wciskam sprzęgło to zupełnie cichnie a na biegu wraz ze zwiększaniem prędkości to szuranie - obcieranie przyspiesza nie wiem co mam z tym robic mechanicy chcą abym najlepiej całą skrzynie wyminił a to nie mały kosz. Jęśli ktoś może mi pomóc będę serdecznie wdzięczny NISSAN SUNNY N14 1,4 LX 91r benzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Kolego, po pierwsze, używamy znaków interpunkcyjnych bo ciężko zrozumieć Twoją wypowiedź. Po drugie, prawdopodobnie masz do wymiany łożyska/o w skrzyni biegów. Koszt nie mały ale kupując drugą skrzynię, kupujesz kota w worku. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Spasio Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Dzięki wielkie za podpowiedz. A koszt wymiany tego łożyska w skrzyni w jakich widełkach kwotowych się może zamknąć ?? Co do kupna używanej skrzyni faktycznie zgodzam się, że można kupić kota w worku Ale i tak nadal uważam, że NISSANY to naprawde dobre auta gdyby nie ta skrzynia było by 100% satysfakcji z jazdy tym autkiem. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Gdzieś czytałem, że do GA14 to 500-600zł z częściami (wszystkie łożyska i simeringi) i robocizną. Ale to chyba ceny na prowincji. Może ktoś mnie poprawi. [ Dodano: Wto 26 Lut, 2008 22:39 ] http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...naprawa+skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 O ile dobrze pamiętam to w Siedlcach robocizna była granicach 200zł ale nie jestem pewien. Na forum znajdziesz numer do tego zakładu, zadzwoń i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 wszystko jest w linku, który podałem pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pulsar Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Ja ostatnio wymienialem w moim N-14 2.0d kompletne sprzeglo co wiązało się z wymontowaniem skrzyni(olej musiał być wylany).Jednak mechanik stwierdził,że olej jest ok i można go wlać z powrotem(mimo to ja nalegałem na wymianę).Zacząłem jeżdzić i stwierdzam,że w autku na luzie z okolic skrzyni dochodzą odgłosy stukania,a gdy wcisnę sprzęgło to jest cisza.Wydaje mi się,że oleju jest za mało(przy wyjmowaniu skrzyni trochę mogło wycieknąć).Może mi ktoś napisać,czy jest to możliwe? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Castillon Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 O ile dobrze pamiętam to w Siedlcach robocizna była granicach 200zł ale nie jestem pewien. Na forum znajdziesz numer do tego zakładu, zadzwoń i zapytaj. ======================================== Jeszcze raz, ten wątek był niedawno (początek marca), a skuteczność naprawy w Siedlcach, poleconej mi przez Klubowiczów zweryfikowałem sam - dlatego powiadam Siedlce, Siedlce i jeszcze raz Siedlce! Wymiana trzech łożysk z pełna robocizną w ciągu DWÓCH GODZIN: 300 zł. Po tym zabiegu skrzynia cichutka, auto idzie jak burza i z niczym nie ma kłopotów. Można stać obok i dokładnie obserwować przebieg remontu, zadawanie pytań (ale sensownych!) nie jest karane prztyczkiem w ucho. Przy okazji dowiedziałem się, że nissanowskie skrzynie nie są szczególnie czułe na niewielki ubytek oleju przekładniowego - więc mit poruszany w tym wątku, że mechanik czegoś nie dolał i huczy można między bajki włożyć. Chyba, że nie dolał dwóch litrów. Ale to wtedy paprak, nie mechanik, oczywiście takich coraz więcej. Szczegółowy opis operacji wymiany łożysk znajdziesz pod moim nickiem, tamże dane kontaktowe do mechaników siedleckich. Nie baw się w żadne ceramizery, trociny i magiczne zaklinania, to drogie i nie przynosi najmniejszych efektów. Skrzynia do Siedlec może pojechać również kurierem, tego samego dnia zaczyna podróż powrotną. Pozdrawiam C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pulsar Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Ok to dzięki ,więc trzeba uderzyć na Siedlce! [ Dodano: Nie 16 Mar, 2008 21:05 ] Ok,dzięki to trzeba ruszać do Siedlec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hxm Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 witam ja rowniez mam podobny problem tylko u mnie odglos tarcia zwieksza sie gdy (hamuje silnikiem) przy nabieraniu predkosci jest mniej slyszalny a po nacisnieciu sprzegla luzik nic nie slychac Diagnoza mechanikow to : 1 lozysko w skrzyni -> wymiana skrzyni 2 lozysko oporowe -> wymiana lozyska/wymina kompletna sprzegla co sadzicie? pozdrawiam i zycze wesolych swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hxm Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Aha czyli nie jest to lozysko oporowe tylko lozysko w skrzyni tylko teraz nie wiem czy odrazu nie wymienic skrzynki poniewaz slyszalem opinie ze nie oplaca sie naprawiac skrzyni bo za duze koszta robocizny i czesci a za 500-700zł mam juz kompletna "nowa"(szrot itd) skrzynke jedyny minus j.w napisane ze to kot w worku Musze to jeszcze przemyslec pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KILERT3 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 witam..ja tez bym obstawial lozysko oporowe..mialem identyczny objaw w swoim busie.jeszcze jak bym dobrze poszukal to moze by sie znalazla skrzynia w maku ale do gti 1.8.pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Castillon Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Aha czyli nie jest to lozysko oporowe tylko lozysko w skrzyni tylko teraz nie wiem czy odrazu nie wymienic skrzynki poniewaz slyszalem opinie ze nie oplaca sie naprawiac skrzyni bo za duze koszta robocizny i czesci a za 500-700zł mam juz kompletna "nowa"(szrot itd) skrzynke jedyny minus j.w napisane ze to kot w worku Musze to jeszcze przemyslec pozdro =========================================== To że jesteś nieufny - to nie dziwota, większość ludzi jest nieufna, dzięki temu jeszcze jakoś egzystują. Ale czemu nie chcesz słuchać rad, wynikających z doświadczenia, za które ktoś już realnie zapłacił, nadto własnymi pieniędzmi? Każdy mechanik z dużego miasta śpiewa od lat tę samą piosenkę o OGROMNYCH KOSZTACH naprawy skrzynki w N-14. I w ogóle w Nissanach. A kiedy opowiada mu się o Siedlcach, o przebiegu naprawy i o tym, ze mechanik siedlecki nie popełnił żadnego błędu - dostaje piany na pysku i przysięga, ze "toto" długo nie pojeździ. U mnie przejechało już w ekstremalnych warunkach niemal 2 tys. km, także po autostradzie ze stała predkością 150 km/h. Skrzynka jak była po remoncie cicha - tak jest. Jak nie ciekła - tak nie cieknie. Co Ci mam jeszcze opowiadać? Że naprawdę kosztowało mnie to 300 złotych i 2 godziny przyglądania się jak facet precyzyjnie odmierza każdy ruch, dokładnie wiedząc co czyni i dlaczego? Mój dawny znajomy mechanior (już nim nie jest - zażądał 1000 zł za naprawę plus przyniesienie mu wszystkich łożysk w zębach i na własny koszt) nie może pojąć, że ludzie dzisiaj mają pieniądze nie dlatego, że rzucają nimi na lewo i prawo, by rzeczony mechanik wygodnie mógł d*pę zawieźć na dobre wakacje - ale dlatego, że dokładnie kalkulują i mierzą. W sieci zaoferowano mi skrzynię do N-14 za 500 zł plus koszty przesyłki. Wymiana w Warszawie miała kosztować 350 zł. Razem niemal tysiąc, prawda? I tydzień czekania na auto gotowe do drogi - co najmniej tydzień... Jak wygląda taka kalkulacja? Technicznie: najbardziej hałasuje łożysko kulkowe na wałku sprzęgłowym, oczywiście to w obrębie obiegu olejowego wewnątrz skrzyni. Oporowe sprzęgła nie ma z tym nic wspólnego - o ile dobrze opisałeś usterkę. Na wszelki wypadek w Siedlcach wymieniają jeszcze dwa stozkowe. Nadal ZA TRZYSTA. Pogodnych i dobrych Świąt! C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hxm Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 no wlasnie mechanicy twierdza ze nie oplaca sie naprawiac bo moze nie chca sobie raczek brudzic i czasu tracic z wymiana lozyska skoro moga przegadac klienta ze bardziej oplaca sie wymienic cala skrzynie ktora oni odrazu zalatwia (doloza jeszcze swoja prowizje) i zamontuja pieniadze zainkasuja A co do mojego problemu to tak jak pisalem "dziwne dzwieki" -> tarcie slychac najbardziej podczas obciazenia skrzyni/silnika (hamowanie silnikiem-> jazda bez gazu na szprzegle) na luzie nic nie szumi/trze aha i olej mi wycieka gdzies na srodku i skrzynia caal zasyfiona jakby sie "pocila" pozdrawiam i dzieki za info Wesolych Swiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 500-700zł mam juz kompletna "nowa"(szrot itd) skrzynke W siedlcach za 800 zł masz po regeneracji i z gwarancją kompletną skrzynię a jak oddasz starą(aby nie pęknięta) to jeszcze taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieshaq Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 czy jechaliscie do Siedlec ze swoimi czesciami i olejem czy wszycho po umowieniu oni zalatwiali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 Wszystko jest na miejscu - łożyska, olej itp. Jeżeli chcesz nowe sprzęgło to trzeba zabrać ze sobą, bo tam tylko regenerują. Ale i tak możesz zadzwonoić i dopytać się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ConectA Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 koledzy ale tylko takie pytanie. czy te koszty 300zł jak opisujecie to koszty właącznie z częściami i robocizna czy jak to wygląda ??? bo u mnie tez hałas jeden mechanik u mnie odrazu powiedzial ze to łożysko oporowe i powiedział tylko ze jak chodzi to niech chodzi bo troche będzie kosztowała wymiana na nowe. wiec teraz pytanie czy ta cena to robocizna plus wszystkie części ??? i czy jak ktoś opisywał można wymontowanąskrznie wysłac mu i w takiej lub podobnej cenie będzie zrobiona /??? proszę o odpowiedz pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Łożysko oporowe nie jest w skrzyni. Ono jest częścią sprzęgła. Naprawę wykona Ci każdy mechanik. Koszt łożyska ~100-110zł, robocizna ~200zł (wyjęcie i zamontowanie skrzyni). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stu Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 u mnie koszty po katiuszach z wrocka do kato wyszly ok 350 zl. Bosh servis 3 dni bez fury. lozysko sie pozypalo w skrzynki nabrudzilo opislkami. Wylo podczas przyspieszania, po wymianie juz ok 5 tys km chodzi bez zarzutu cichutko. Jedyny problem to mechanior powiedzial ze gdzies kolo bizni tego lozyska jest male pekniecie i dlatego leje olejem. tylko ze leje juz pol roku i ostanio po kontroli si eokazalo ze skrzynia pełna niema co dolac. wiec chyba oleje ta dziurke albo przy wymianie sprzegla sie pospawa. :> pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hassan.cop Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 podaj ktoś namiary na tego mechaniora w siedlcach, bo nr z forum jest lipny, lub pomyłkowo ktoś cyfry pomieszał, gostek ma już dość tel od ludzi, podajcie prawidłowy, thx:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szpara Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 http://lukaszdmowski.prv.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi