Gość Tomasz79 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Witam wszystkich od roku jestem szcześliwym posiadaczem micrusa k11 1.0 16V i ostatnio moje szczęście zostało wystawione na próbę. Podczas odpalania dosłownie na kilka sekund (2-4) silnik pracuje jak diesel albo traktor poprostu cały sie trzesie pod tą maska. Żeby było śmieszniej incydent ma miejsce tylko, dosłownie tylko jak samochodzik jest zimny czyli rano i jak sobie ostygnie juz po 4-5 godzinach. Gdy jest ciepły chodzi jak żyletka. ach i najważniejsze, kiedy jest zimny silnik i odpalam to coś drga jak opisałem wyżej, ale gdy sie ustabilizuje praca silnika po 10 sekundach i bym go zgasił i odpalił na nowo objawy juz nie występują (a silnik jest przecież nadal zimny). Pomóżcie ludzie bo nie wiem co jest grane, może ktoś sie spotkał z czymś podobnym. Bo nie wiem od czego zaczą i czy sie zaczynac się martwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 jakis wic w ukladzie smarowania sie wkradl i olej powoli do samoregulatorów dochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 jakis wic w ukladzie smarowania sie wkradl i olej powoli do samoregulatorów dochodzi Moze to byc problem kiepskiej jakosci oleju badz filtru olejowego. Kiedy zmieniales go ostatnio? Jakiej firmy jest filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz79 Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 Dzięki za rade, ale nie ukrywam że zabrzmiało to dla mnie jak chiński . droga to bedzie impreza i jak można to sprawdzic. No i czy można jeździ z czyms takim (na marginesie to pomykam z tym felerem około 3 miesiecy) [ Dodano: Wto 26 Lut, 2008 22:28 ] olej jest dobry Mobil 1, zmieniany w marcu, zrobiłem na nim niecałe 10000 tyś a filtr nie mam zielonego pojęcia jakiej firmy. Ale bede wymieniał olej i filtry powietrza i oleju za 1-2 miesiace, jakie kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Kwestia oleju to temat rzeka. Tutaj JAKI OLEJ oraz OLEJ znajdziesz mnostwo informacji na ten temat. Tutaj: FILTR OLEJU i FILTR znajdziesz informacje on skutkach zalozenia slabej jakosci filtru oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzingis Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Sprawdz jakie obroty silnika są po odpaleniu, może cos z ssaniem, a swiece w jakim stanie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz79 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 sprawdzenie obrotów to trudna sprawa bo nie mam oborościomierza, to jest takie tarcie, szarpanie ale nie słycha żadnych zgrzytów metalu o metal (jeszcze). Co do świec to nie zmieniane od zakupu nie wiem ile mają kilometrów pewnie sporo [ Dodano: Sro 27 Lut, 2008 21:28 ] poczytałem o tych filtrach i olejach i wydaje mi sie a nawet jestem pewien że przed wymiana filtra i oleju nie rzęziło nic. co prawda późno ale lecę sprawdzic jaki mam ten filtrek pozatym okazało się że nie mam mobil 1 tylko jego gorszego brata mobil (10w40) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotri Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Eee. To normalne. Poszukaj bardziej na forum, było o tym wiele wątków i nie tylko o micrze. Dopóki hałas ustaje po tych 2 czy 3 sekundach nie ma się czym przejmować (podobno). Jest to czas w którym olej dotrze do napinacza i on zadziała(czy jakoś tak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz79 Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 nic nie widac miejsca mało, nazwa firmy chyba jest od dołu ale widac te literki japońskie czy chińskie. I pod filtrem na jakims zagłebieniu silnika są kropelki oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lokus-mentor Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 ja mam to samo, ale sie nie przejmuj :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz79 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Panowie i Panie wpakowałem mojej małej filter mana i max life'a i już widać poprawę. Nie rzęzi. Dzięki matt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matt28 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Panowie i Panie wpakowałem mojej małej filter mana i max life'a i już widać poprawę.Nie rzęzi. Dzięki matt Nie ma sprawy Ciesze sie ze moglem Ci pomoc, tak jak wiele osob pomoglo mi na tym forum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi