Przemek07 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Witam, mam takie dosyć dziwne pytanie, bo w sumie to ja, powinienem wiedzieć ale... Mam Nissana Sunny N13 SLX z 89' a w nim silnik o pojemności 1.6 12V. Wszystko super, tylko nie wiem ile on ma KM/KW? Książki serwisowej w autku nie znalazłem (był sprowadzany z Niemiec) i nie wiem ile tam będzie tej mocy. Poza tym nie wiem czy nie było coś przy nim knute, bo mam lakierowane zderzaki pod kolor karoserii, i nie są to te z 89' tylko te z 91' z miejscami na halogeny. Do tego mam obrotomierz, którego też nie zastałem w zadnym Sunny z 89'. Mam też inne lampy niż te które wszędzie spotykam tzn. takie mam http://allegro.pl/item320794465_nissan_sun..._tyl.html#photo. Może się mylę ale drugiego takiego jeszcze nigdzie nie widziałem, bo zawsze coś było nie tak, albo lampy, albo zderzaki itd. Proszę o odpowiedzi za które bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Silnik masz taki sam jak jak miałem w Sunny Coupe 1.6 12V 90KM, 200 poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 tu masz dane do ukladow wydechowych troszke malo napisale wybierz ktory jest Twoj i dowiesz sie jaka moc w okienku po prawej stronie http://www.catalogue.bosal.com/pages/exh_s...B&year=1989 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 już mu napisałem ile ma koni, nie widać :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 :diabel2: Nie unosić się. Czemu w tym katalogu bossal nie ma mojego silnika, hmmm...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 musi byc tylko poszukaj [ Dodano: Czw 28 Lut, 2008 21:27 ] za stary moze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek07 Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Wielkie dzięki za ten silnik, a jeszcze takie pytanko odnośnie jego wersji. Czy SLX ma obrotomierz, lakierowane zderzaki, i te lampy jaki podałem wyżej? Byłbym wdzięczny za odpowiedź, bo mam podejrzenia że ktoś sobie go liftingował na własną rękę . Pozdrawiam, i jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke11 Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Nie było N13 z 1991 r. były Ja osobiście mam n13 z 1991 z po liftingu. W dowodzie pisze rok produkcji 1991, a data pierwszej rejestracji to marzec 91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Ostatnia N13 zjechała z linii produkcyjnej na koniec 1990 roku o od marca 1991 były już N14. No ale nie ma co sie klocic. Mozna sprawdzic przez dekoder VIN może on ma made in Mexico :?: :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Wejdz sobie w temat osiagi N13. Przy koncu sa dane techniczne [ Dodano: Pią 29 Lut, 2008 19:47 ] pers napisał/a: 200 poleci Licznikowo moj tez Proponuje przejechac sie z GPS-em Według tego co wyświetlał GPS: mój licznik po przekroczeniu 90km zaczyna przekłamywać ok 0,5-1km/h przy 120km/h GPS wyświetlał jakieś 118km/h przy licznikowym 200 wskazywał 188km/h przy licznikowym 210 ponad wskazywał 197km/h hmm .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikora Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Witam, swiezak ze mnie i w dodatku bez auta (jeszcze) ale mam na oku sloneczko b12 niczym Przemek07. szukalem dlugo na forum o rozrzadzie a dokladnie co ile km nalezy wymieniac i strasznie duze macie rozbieznosci. ten "dziadek" ma przejechane 106 tys bez krecenia (od pewniaka). malo jezdzone bo... [i tu dluga historia] w kazdym badz razie wszystko ma cacy. wystarczy ze powiecie "spokojnie ponad 250tys" i go wezme XD no wiec dajcie mi szanse przynalezenia do klubu ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 wystarczy ze powiecie "spokojnie ponad 250tys ale o co chodzi z tym co zacytowałem?? Kupujesz Coupe B12?? jeśli tak to ja miałem do niedawna taki i mogę co nieco Ci powiedzieć na ten temat, mam też części na zbyciu gdybyś sie zdecydował. Ogólnie silnik nie do zarżnięcia. Autko jak zadbane to sie nie zastanawiaj bo jest naprawde bezawaryjne. Co do przebiegu to tutaj bym polemizował,pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikora Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 a no troche zamotalem z wrazenia XD po jakim przebiegu powinno sie wymieniac lancuszek rozrzadu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Dopiero jak bedzie go słychac, czyli moze byc 200.000 a moze byc i 350.000 km. Nie ma reguły Kolega miał na liczniku 180000km 100NX z GA16 i łańcuszek szumiał wyraźnie(co do przebiegu tez bym polemizował - ale po co) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi