pgeca Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Dokładnie ale u mnie nie trzeba zamykać poprostu nikt nie może ciągnąć za klamkę a drugie wciśnięcie otwarcia spowoduje otwarcie, do tego te piloty nie są najlepsze w obsłudze. No cóż nie pozostaje nic innego jak edukacja współpasażerów ... . Osobiście żonie wałkowałem to klika razy (po wcześniejszych jej wybuchach irytacji na centralny zamek) ale w końcu poskutkowało i klamka nie jest ciągnięta do czasu aż drzwi od strony pasażera nie zostaną otwarte. Ogólnie uważam jednak że jest to całkiem rozsądne rozwiązanie, bo np w seacie mojej siostry centralny zamek był irytujący w drugą stronę :/ ... każde otworzenie drzwi od strony kierowcy powodowało otworzenie wszystkich drzwi w samochodzie ... na dłuższej perspektywie strasznie irytujące rozwiązanie ... szczególnie jeśli 99% czasu jeździsz sam, więc ja na rozwiązanie Nissana nie narzekam i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konstruktor Opublikowano 22 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2009 A czy to bezpiecznie jeździć tak z zamkniętymi drzwiami?? w razie wypadku jest utrudniony dostęp do poszkodowanych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Ostatnio zakupiłem pilota po renowacji na ebayu i po wkodowaniu go chyba od tej pory funkcja anty napadowa się wyłączyła . Teraz otwieram jednym kliknięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DezMond Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 (edytowane) rskorup otwierasz dzwi pilotem i zostawiasz pilota z kluczykami w aucie. Po kilku minutach auto sie samo zamknie - tak mozna zablokowac kluczyki w aucie. U mnie auto po otwarciu obojetnie jakich drzwi juz sie samo nie zakmnie, chyba ze otworze tylko bagaznik i go zakmne, to automatycznie gdzies po minucie auto sie zamyka samo. A co tematu, mam alme 2002 i otwierajac auto, otwieraja mi sie wszystkie wrota juz za pierwszym kliknieciem, chociaz podwojne klikniecie nie byloby glupie Edytowane 14 Grudnia 2009 przez DezMond Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość żuczek Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 A czy to bezpiecznie jeździć tak z zamkniętymi drzwiami?? w razie wypadku jest utrudniony dostęp do poszkodowanych.. O ile mnie spostrzegwaczość nie zawodzi, to drzwi "otwierają się", gdy zgasić silnik, no to problem chyba znika, bo chyba nie za dużo jest wypadków, gdzie silnik pozostaje na chodzie - to pierwsza sprawa. Druga sprawa to to, ze jak dojdzie do wypadku, to zazwyczaj problem "zamkniętych drzwi" przestaje być istotny bo pogiętymi drzwiami (czy może dachem) i tak muszą zająć sie strażacy, ze stosownym sprzętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel. Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Drzwi się same otwierają (tzn zamki) w momencie wypadku/wyłączenia silnika.. Gdzies to czytałem w manualu kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi