Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[ S14] wyciek oleju

Gość Amba

Rekomendowane odpowiedzi

Może głupio z pierwszą usterką tego typu wyskakiwać na forum ale pojawił mi się drobny wyciek , i tu moje pytanie czy to z pompy oleju czy jest tam jeszcz coś ?- wychodzi jakby zaraz pod głowicą w sumie nawet nie wyciek tylko sączenie no ale jednak

Jeśli trzeba sciagać pompe oleju to da się doniej kupić uszczelki czy na silicon?

Z góry dzięki

p1010008li8.th.jpg

Gość EnDrIu WAWA
  Amba napisał:
Może głupio z pierwszą usterką tego typu wyskakiwać na forum ale pojawił mi się drobny wyciek , i tu moje pytanie czy to z pompy oleju czy jest tam jeszcz coś ?- wychodzi jakby zaraz pod głowicą w sumie nawet nie wyciek tylko sączenie no ale jednak

Jeśli trzeba sciagać pompe oleju to da się doniej kupić uszczelki czy na silicon?

Z góry dzięki

Obrazek

Nie masz sie co martwic, to normalne w SRkach, ze sie tam pocą. Widzisz na bagnecie ubytek oleju? Jak nie to nie ma czym sie przejmowac

Amba napisał:

Głowica leży na kadłubie i pompie oleju. Pod głowicą jak wiadomo jest uszczelka i możliwe, że ona troszkę puściła. Pomiędzy pompą a kadłubem jest silikon. Tak jak i pomiędzy miskami olejowymi a kadłubem. Jak byś chciał wydobyć pompę, no to te miski trza zdjąć. Pompa nie wyjdzie z pomiędzy głowicy a miski.

Można też od drugiej strony, jeśli wyciek mamy na pewno pomiędzy pompą a głowicą - zdjąć głowicę.

Także myślę, że te sączenie jakiś czas tam jeszcze będzie. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...